Les biblioteques d’Ordino i la Massana fidelitzen una trentena d’usuaris

La biblioteca comunal d’Ordino acull aquest vespre a les 20.30 h la segona sessió de la 5a temporada del Club de lectura de les Valls del Nord, la primera que es fa a Ordino després de la sessió que va tenir lloc a la Massana el dimarts 4 de novembre. L’última novel·la de l’escriptora xilena Isabel Allende, El joc de ripper, ha estat el títol seleccionat pels mateixos lectors sobre el que debatran avui. Les biblioteques comunals de la Massana i Ordino han aconseguit fidelitzar una mitjana de 30 usuaris des que es va posar en marxar el Club l’any 2010. La primera temporada (2010-2011) es van aconseguir 29 assistents en sis sessions; la segona (2010-2011) 43 usuaris; la 3a en 10 sessions va baixar a 25 lectors i la darrera i 4a temporada (2013-2014) es va estabilitzar en 30 usuaris.

La responsable de la biblioteca d’Ordino, Enma Hernández, ha definit el grup com un club reduït però molt actiu, en què els mateixos membres fan les propostes bibliogràfiques «som un grup molt heterogeni amb inquietuds diferents i això permet tocar gèneres molt diversos». Algunes de les obres gairebé confirmades per aquest curs són 1984 de George Orwell; Brúixoles que busquen somriures perdudes, d’Albert Espinosa; Les escopinades dels escarabats no arriben al setè soterrani del pedestal on s’aixeca la meva estatua, d’Andreu Martin, o L’amant, de Marguerite Duras.

L’obra de Duras centrarà també una sessió de cinema, activitat que s’ha instaurat al club per explorar les relacions entre cinema i literatura amb l’objectiu d’atraure nous públics. Un altre projecte conjunt impulsat des de les Valls del Nord ha estat la biblioteca blanca que amb l’obertura de pistes es tornarà a posar en marxa per tercera temporada consecutiva. El servei de lectura al domini Vallnord inclou 50 títols en cada sector a les àrees de restauració: Arcalís, Arinsal i Pal. L’oferta és multilingüe i no només proposa literatura, també hi ha llibres de cuina, viatges i il·lustració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.