Les beques ARA 2014-2015 beneficiaran 41 esportistes

beques ara

El secretari d’Estat d’Esports, Jordi Cerqueda, i el coordinador d’Esports, Jordi Beal, han presentat aquest dijous el cicle 2014-2015 del programa d’ajudes Alt Rendiment d’Andorra (ARA) per aquesta temporada esportiva. L’objectiu del programa és incrementar el nombre i la qualitat dels esportistes que representen Andorra a les màximes competicions internacionals. Enguany han estat 41 esportistes els becats, així com 67 beneficiaris del programa esquí estudi i 18 alumnes més de batxillerat esportiu.

Cerqueda ha recordat que aquest és un programa exigent amb la selecció dels esportistes i que, al mateix temps, vol col·laborar amb les federacions per fer-lo evolucionar, estudiant i adaptant al màxim d’acord amb les especificitats de cada esport. L’alt rendiment és el procés evolutiu en el qual s’integren els esportistes que han assolit o tenen com a objectiu assolir el més alt nivell de competició esportiva, és a dir l’esport d’elit.

Els criteris de selecció són tant els resultats assolits en competicions oficials de la temporada anterior com els criteris per trajectòria de temporades anteriors i la progressió esportiva previsible.  A més, també es tenen en compte les necessitats específiques per a la preparació i els objectius per a la temporada 2014-2015.

El programa Jove Promesa ha becat 20 Esportistes entre els quals destaquen per rebre els imports més elevats Carles Aguareles, de la Federació Andorrana d’Esquí (FAA), amb 6.000 euros; seguit per Carmina Pallàs i Kevin Courrieu, també de la FAA, amb 3.000 euros cadascun.

El Programa Promesa beca a 8 esportistes més, amb Inka Bellés, de la Federació Andorrana de Muntanyisme, com a beneficiària de la beca superior de 7.500 euros, i Joan Verdú, de la FAA, amb una beca de 6.000 euros, entre els atletes amb una major dotació, juntament amb Scott Jordan (FAA) amb 3.000 euros i Guillem Colell (Federació Andorrana de Muntanya) amb 3.000 euros.

Al Programa Plans Especials B1, hi ha 8 beneficiaris. Xavi Fernández, de la Federació Andorrana d’Esports Adaptats, és qui rep la quantia superior, amb 8.618 euros, mentre que a la categoria també s’inclouen 3 beques de 3.000 euros cadascuna per David Albós (Federació Andorrana de Ciclisme), així com per Xavier Teixidó i Oscar Casal (tots dos de la FAM).

El Programa Elit és el que atorga més dotació per esportista, amb un total de 5 becats. Lluís Marín (FAA) rebrà 24.000 euros, mentre que Mireia Gutiérrez (FAA), Marc Oliveras (FAA) i Laura Sallés (Federació Andorrana de Judo) rebran 14.000 euros cadascun. Ferran Teixidor, de la FAM, rebrà 4.500 euros.

Finalment, s’han atorgat quatre premis per resultats destacats. Lluís Marín rebrà 8.400 euros pel 5è lloc a la Copa del Món de Montafon; Mireia Gutiérrez rebrà 2.000 euros pel 18è lloc a la Super Combinada de Sochi; Laura Soulié 3.600 euros pel 9è lloc a 15 km copa del món a Rohpolding; i Sohpie Dusautoir 4.500 euros pel 3r lloc a la general de la Copa del Món.

TOTES LES NOTÍCIES