Les autoritats sanitàries han determinat els protocols específics per al Coronavirus

Foto del Ministre de Salut Joan Martínez Benazet

El Ministeri de Salut informa que s’ha determinat el protocol específic d’actuació davant d’un possible cas d’infecció per Coronavirus a Andorra. El protocol ha estat desenvolupat pel Consell Assessor sobre la Patologia Infecciosa, el Grup d’infeccions nosocomials del SAAS i tècniques de l’Àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut i ha estat distribuït a tots els professionals de la salut del país. El text determina les mesures d’actuació davant la sospita d’un cas i es pot consultar al web del ministeri ( https://bit.ly/2GEvwPT).

El grup de treball està en contacte constant amb les autoritats sanitàries internacionals per actualitzar i adaptar els protocols a les recomanacions de la OMS, que ha declarat el coronavirus emergència internacional de salut pública ( https://bit.ly/2uMm5vc).

El Ministeri d‘Afers Exteriors demana a aquells ciutadans que hagin viatjat durant les últimes setmanes a la Xina es posin en contacte amb el telèfon d’emergències consulars (+376) 324 292. També es recomana que totes les persones que tinguin planificat viatjar facin servir el registre de viatgers disponible al web.

Més informació sobre què és aquesta afectació i com actuar al web del Ministeri de Salut ( https://bit.ly/3149MX1) i l’OMS ( https://bit.ly/3aIUgnP)