Coincidint amb els actes de suport que les institucions catalanes i espanyoles han convocat aquest divendres al migdia, l’ambaixada espanyola d’Andorra també ha volgut mostrar la seva solidaritat i repulsa cap als atemptats de Barcelona i Cambrils amb un minut de silenci que ha tingut lloc a les 12 hores davant de l’edifici diplomàtic, al carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella. A més dels representants i del personal de l’ambaixada, també s’hi han sumat representants del Govern, Consell General, representacions dels coprínceps, comuns, partits polítics i altres institucions del país. L’ambaixador espanyol, Manuel Montobbio, ha confirmat que no hi ha constància de cap persona d’Andorra afectada en els atacs terroristes, i ha afegit que l’acte tenia com a objectiu transmetre la solidaritat de les institucions andorranes i mostrar que “tots els que treballem pels nostres conciutadans condemnem l’atemptat”.

Les autoritats del Principat han fet aquest divendres al migdia un minut de silenci per mostrar la seva solidaritat i la seva repulsa cap a l’atemptat d’aquest dijous a les Rambles de Barcelona, que de moment ha deixat 13 víctimes mortals i 130 ferits, 16 dels quals en estat crític. L’acte ha estat convocat per l’ambaixada espanyola, que s’ha sumat als actes de suport que han fet tots els edificis públics de l’estat espanyol. L’ambaixador, Manuel Montobbio, així com a ministra Eva Descarrega, han confirmat que cap persona d’Andorra ha resultat directament implicada ni en l’atropellament massiu a Barcelona ni en el segon succés que va tenir lloc de matinada a Cambrils, tot i ser una població molt freqüentada per andorrans a l’estiu.

A banda dels responsables i del personal de l’ambaixada, l’acte ha comptat, entre d’altres autoritats, amb representants del Govern, encapçalats pels ministres Carles Àlvarez i Eva Descarrega, el síndic general Vicenç Mateu, representants dels coprínceps, cònsols i consellers comunals de diferents parròquies, el president del Consell Superior de la Justícia, el Raonador del Ciutadà, el director de la polica i consellers generals de les diferents formacions polítiques. La seva presència ha servit per mostrar el rebuig de les autoritats andorranes envers l’atac terrorista, així com per fer visible la solidaritat cap a les víctimes i familiars. El Govern i el Consell General també han convocat un altre minut de silenci obert a tota la població per a aquest dissabte a les 19 hores a la plaça Lídia Armengol.

Montobbio ha informat que des de l’ambaixada espanyola estan coordinant la cooperació necessària entre Espanya i Andorra per fer front a la situació, ja que és “una amenaça comuna”. A nivell personal, també ha parlat de la seva consternació pels fets com a barceloní, tenint en compte que les Rambles de Barcelona “són l’artèria que ens vincula amb el món”, sempre un lloc d’encontre i diversitat. 

ANA