L’associació de la Penya Encarnada, l’associació de residents portuguesos del Alto Minho i l’associació de residents portuguesos a Andorra Casa de Portugal han organitzat per aquest dissabte una recollida d’aliments en dos supermercats de la capital. L’objectiu és recaptar productes per lliurar-los al Banc d’aliments de Càritas. Segons han explicat els responsables de les associacions, és la primera vegada que les tres entitats que representen els col·lectiu de portuguesos al Principat s’uneixen per dur a terme una iniciativa social d’aquest tipus, però a partir d’ara esperen que no sigui l’última.

Unes 1.400 persones van ser ateses per Càritas en l’últim any i el Banc d’Aliments va rebre prop de 200 famílies necessitades. Per col·laborar amb aquesta tasca i ajudar els més necessitats, les associacions de residents portuguesos han organitzat una recollida d’aliments al centre comercial Pyrenées i a Andorra 2000 durant tot el dissabte.

Les tres entitats han detectat un augment de demandes d’ajuda de persones del col·lectiu portuguès, afectades sobretot per la crisi del sector de la construcció, i han decidit treballar plegades per oferir una solució. Una solució que, com ha reconegut el president de la Casa de Portugal, David Borges, no podien donar tots sols i tampoc és l’objectiu d’aquestes associacions. Per aquest motiu, van decidir contribuir a la causa a través del Banc d’Aliments.

Reconeixen que noten aquestes dificultats en la davallada del nombre d’afiliacions de les associacions, ‘ens costa mantenir la porta oberta però estem per lluitar’, ha afirmat Borges.

Tot i que no s’han fixat un objectiu per aquest dissabte, complir ‘el mínim’ ja serà un èxit, segons ha considerat la vocal de l’associació de residents de l’Alto Minho, Blanca González.