Les apps de predicció de la fertilitat són útils si s’utilitzen diàriament

Les apps mòbils de predicció dels períodes fèrtils de la dona estan guanyant partidaris amb rapidesa, i ja moltes parelles les utilitzen per a poder predir quin és el moment en el qual tenen més possibilitats d’aconseguir l’embaràs o, precisament, evitar-lo.

El cas és que és normal preguntar-se si la disponibilitat d’una gran varietat de títols respon a una eficiència real de tots ells, i de si les apps de predicció de cicles de fertilitat realment funcionen.

És la mateixa pregunta que s’ha formulat Laura Symul, membre del Digital Epidemiology Lab de EPFL, i que respon en un estudi dut a terme conjuntament per aquesta entitat al costat de la prestigiosa Universitat de Stanford.

Per a arribar a la conclusió, han analitzat les dades corresponents a 2,7 milions de cicles mensuals de 200.000 usuàries que utilitzen dues aplicacions d’aquest tipus, la qual cosa suposa uns 30 milions de dies d’observacions anotades.

Les apps utilitzades per a l’anàlisi són, concretament, Sympto i Kindara. Ambdues utilitzen, per a l’elaboració de la seva predicció de dies fèrtils, el mètode Sympto-Tèrmic, el qual consisteix a tenir en compte dades com els registres del líquid cervical i la temperatura corporal en despertar-se, entre altres marcadors biològics.

La conclusió és que aquestes apps poden predir acuradament els cicles fèrtils de les usuàries però, això sí, si se’ls subministren el màxim de dades de forma diària. Segons assenyalen Symul i els experts que han pres part en l’estudi, les dades no solament poden ser útils a les usuàries, sinó que també poden tenir utilitat per als seus ginecòlegs.

Una altra conclusió de l’estudi dut a terme, ja en termes demogràfics, és que la usuària tipus d’aquestes apps és una dona que ronda els 30 anys, que viu en un país “occidental” (entenent aquests com Europa o Amèrica del Nord) i que es troba en un bon estat de salut.

TOTES LES NOTÍCIES