mortesLes altes al cens de població només es podran fer a través del Registre Civil i el Servei d’Immigració a partir del 2017, amb l’objectiu d’evitar duplicitats i ajustar a la realitat les dades poblacionals. Així ho han explicat aquest dimarts els cònsols majors d’Encamp i Ordino, Jordi Torres i Josep Àngel Mortés, durant la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols celebrada a Encamp, en què un dels temes tractats ha estat la informació sobre el Consell del Cens. D’una altra banda, també han avançat el seu interès perquè a finals de l’any 2017 estigui operativa l’Agència Tributària única com un òrgan independent i format per dues àrees, una encarregada de gestionar les taxes i els impostos que fins ara gestionen els comuns, i l’altra que treballi amb el desplegament impositiu del qual ara s’encarrega el Govern. La voluntat és traslladar a aquest organisme el personal que actualment desenvolupa aquestes tasques.

Està previst que a principis del 2017 només el Registre Civil i el Servei d’Immigració tinguin la potestat de donar altres al cens de població. Un dels punts tractats durant la reunió de cònsols celebrada aquest dimarts al matí a Encamp ha estat el trasllat d’informació per part del Consell del Cens, en el qual tenen representació els comuns. Segons han explicat els cònsols majors d’Encamp i Ordino, Jordi Torres i Josep Àngel Mortés, els objectius prioritaris són evitar les duplicitats i ajustar les dades a la realitat, ja que actualment es troben amb una persona amb diversos números de cens, o persones que marxen del país i no es donen de baixa.

Mitjançant el filtratge de dades amb organismes com la CASS, han pogut comprovar aquesta problemàtica, i s’ha creat un grup de treball amb tècnics de Govern i comuns per resoldre el problema, i treballar perquè a partir del 2017 es produeixin les altes al cens únicament mitjançant dos estaments perquè així, “hi haurà menys marge d’error”, segons Mortés.

Un altre dels temes tractats durant la reunió de cònsols ha estat la creació d’una Agència Tributària única que confien que es posi en marxa a finals de l’any 2017. L’objectiu és que sigui un òrgan independent, amb seu pròpia, autofinançat i gestionat per un consell de forma paritària entre Govern i comuns. A més, es pretén que els treballadors siguin el mateix personal que actualment ja desenvolupa aquestes tasques i pugui ser traslladat.

Torres ha explicat que el Govern i els comuns treballen amb diferents suports informàtics, i per tant l’objectiu del nou organisme és que tingui dues àrees diferenciades. Per una banda l’encarregada de gestionar les taxes i els impostos que fins ara gestionen els comuns, i per una altra la que treballi amb el desplegament impositiu del qual ara s’encarrega el Govern.

Inicialment no s’ha previst cap modificació legislativa perquè la mateixa llei ja recull la possibilitat de creació de l’òrgan.

Finalment, els cònsols també han informat que a partir del maig del 2017 el Servei d’Atenció Domiciliària passarà a ser gestionat pel Govern i incrementarà el servei a 24 hores al dia. Torres ha explicat que en els propers cinc o sis mesos es produirà la transició de personal i béns públics que fins ara depenien dels comuns, amb l’objectiu que els usuaris del servei tinguin la menor afectació possible. Els treballadors passaran a dependre del Govern, tot i que seguiran donant el servei a les mateixes parròquies que fins ara.

Text i foto: ANA

1 comentari

  1. Com diuen a Les capelles (bars) pel govern tot potser Full Equip….. Serà d’inversió innecessària, ja que l’autèntica gestió es fa desde els Comuns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada