El nombre d’operacions realitzades a la Duana de la Farga de Moles per contraban de tabac s’ha triplicat en els primers quatre mesos de l’any, segons informa El Periódico de Catalunya. En el període de l’1 de gener al 15 de maig s’han realitzat un total de 205 actuacions per contraban de tabac, que són tres vegades més que les 69 actuacions que es van fer en el mateix període de l’any passat. Aquestes dades confirmen la tendència a l’alça en el contraban de tabac que ja es va evidenciar amb el tancament de xifres del 2012, en què es van decomissar un total de 491.845 paquets de tabac, duplicant la xifra del 2011.

Segons les dades facilitades per la Guuàrdia Civil de Lleida i la Duana de la Farga de Moles al Periódico de Catalunya, el contraban de tabac d’Andorra continua a l’alça. De l’1 de gener al 15 de maig s’han realitzat un total de 205 incautacions, i segons el cap de secció de la Guardia Civil a Lleida a la Duana de la Farga de Moles, l’alferes Alberto Blanco, si se segueix aquest ritme es tancarà l’any amb un 60% més d’intervencions.

Del total d’actuacions fetes a la Duana durant aquest període, totes han estat per infraccions, és a dir que no n’hi ha hagut cap tipificada com a delicte. mentre que al 2012 es van produir quatre delictes per contraban de tabac.

A més, segons indica aquest mitjà de comunicació, els responsables de la duana han detectat un increment de les petites operacions i un canvi en el perfil dels contrabandistes. Indiquen que es troben amb ‘contrabandistes que ho havien deixat i s’hi tornen a dedicat’, però també amb joves que comencen o amb pares de família a l’atur que fan ‘contraban de subsistència’.

Aquestes xifres confirmen l’evolució que ja es va notar el 2012, quan es van decomissar 491.842 paquets de tabac front dels 242.024 del 2011. En relació al 2006 la xifra d’incautacions s’ha multiplicat per ser.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada