Les 5es jornades de cuina d’hivern “Lo Mandongo” compten amb 30 restaurants de la Massana i d’Ordino

La novetat principal de les jornades “Lo Mandongo”, que demà donen el tret de sortida, és que Ordino s’ha sumat a aquesta iniciativa que la Massana va posar en marxa fa quatre temporades, arran del Pla de Reactivació del comerç i el turisme.

“Les jornades guanyen en promoció, ja que ara hi participen trenta restaurants enlloc dels tretze de la passada edició”, ha assegurat el conseller de Turisme i Comerç de la Massana, Sergi Balielles.

El seu homòleg ordinenc, Bartumeu Gabriel, ha afirmat que “el Comú d’Ordino se suma a aquestes jornades gastronòmiques perquè considerem que és un bon producte i que els restaurants de la nostra parròquia se senten identificats amb la proposta.

Justament, un dels restauradors d’Ordino, Pep Ramos, de l’Era d’en Jaume, ha remarcat que “la carn de porc és un element indispensable en la cuina d’alta muntanya, que pot ocupar un 40% de les nostres cartes”. Ramós ha explicat que “intentem que el client estigui content amb la nostra cuina i aquestes jornades són una bona eina”.

Per la seva banda, Silvino Victorino, de Cal Silvino, està convençut que “les jornades centrades en la carn de porc són una bona idea perquè contribueixen a mantenir les nostres tradicions, ja que tenen lloc durant l’època de l’any en què té lloc la matança”.

Durant tot un mes, del 24 de gener al 24 de febrer, els restaurants de les Valls del Nord oferiran plats tan suggerents com Peu de porc farcit de sobrassada, Amanida de poma amb Martini o Arròs de muntanya amb costelles de porc. En total són setze restaurants de la Massana i catorze d’Ordino els que han preparat uns menús especials amb el porc com a ingredient protagonista.

Una altra novetat és que enguany s’han fixat tres preus: 20, 25 i 30 euros. Els restaurants han fet un gran esforç per oferir uns menús de qualitat a uns preus ajustats.

Durant un mes tenim una àmplia oferta per degustar plats amb ingredients tradicionals però amb una alta dosi de creativitat . Els comuns d’Ordino i la Massana animen a tothom a gaudir de la bona cuina durant els mesos més freds.

(Foto: Comú de la Massana)

TOTES LES NOTÍCIES