La  confiança que tenim cap a les Noves Tecnologies augmenta dia rere dia. El problema succeeix quan aquesta confiança, en comptes de crítica, es torna cega.

La següent història explica de forma meridiana la idea que hem expressat en l’anterior paràgraf. Fossmork, un petit poble noruec, va tenir recentment una gran afluència de turistes inesperada. No és que els paratges que envolten aquest llogaret siguin lletjos, tot el contrari. No obstant això, els habitants de la localitat no estaven acostumats a veure com centenars de visitants acudien fins allà. Per què va passar? La culpa del fenomen la té Google Maps.

Molt més famós a la zona, es troba la Roca del Púlpit, un dels fiords més visitats del país. Com a conseqüència d’un error ocorregut en l’aplicació de Google Maps, Fossmork apareixia com aquest lloc tan concorregut. És a dir, la decisió tecnològica situava erròniament un punt geogràfic que estava a 30 quilòmetres de distància.

Fet i fet, Fossmork estava rebent una mitjana d’entre 10 i 15 cotxes al dia que paraven al poble pensant que allí es trobava el fiord.

La nota divertida de tota aquesta història és que molts dels turistes, en veure el llogaret, es quedaven sorpresos amb la bellesa del lloc, i fins i tot un nord-americà va preguntar si hi havia cabanes en venda per instal·lar la seva segona residència allà.

Tenim fe cega en la tecnologia, aquesta és la primera moralitat. Si seguim rigorosament el que les aplicacions ens diuen, correm el risc de perdre’ns llocs increïbles als que per accedir cal perdre, aquesta és la segona moralitat.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada