L’equip nacional d’esquí de fons clou una temporada “molt i molt bona”

El director tècnic de la FAE, Carles Visa, i l’entrenador de l’equip nacional d’esquí de fons, Joan Arola, han comparegut, aquest dimarts al matí per exposar el balanç de tancament de l’equip nacional d’esquí de fons. En aquest sentit, Visa ha catalogat la temporada de la secció d’esquí de fons com a “molt i molt bona”, ja que tal com ha indicat, “s’han assolit diversos podis tant en curses FIS com en Copes d’Europa”. A més, Visa ha posat en relleu el debut de Carola Vila assegurant que “comptar amb una nova integrant sempre és una molt bona notícia per a nosaltres”. Pel que fa a les dades, tot i detallar que “encara poden variar una mica”, Visa s’ha referit a la setena llista de punts que recull els resultats obtinguts fins al 26 d’abril per detallar la 323a posició en el rànquing mundial i 18a dins la seva franja d’edat obtinguda per Ireneu Esteve amb 53,40 punts FIS, mentre que la debutant de només 16 anys, Carola Vila, ha finalitzat en la 23a posició mundial de la seva franja d’edat amb 154,23 punts FIS. En ambdós casos, tant Visa com Arola han lloat el rendiment dels corredors i els resultats obtinguts, els quals permeten aspirar a nous objectius de cara a la pròxima temporada.  En relació als propers passos durant la següent temporada, Arola ha indicat que en el cas d’Irineu Esteve, “es podria fer, de cara al mes de febrer, una primera incursió en alguna Copa del Món perquè comenci a agafar experiència i veure com funciona tot i quin és el nivell”.

Un cop finalitzada la temporada, el director tècnic de la FAE, Carles Visa, i l’entrenador de l’equip nacional d’esquí de fons, Joan Arola, han ofert, aquest dimarts al matí el balanç amb què l’equip nacional d’esquí de fons ha posat el punt final a la vigent campanya. En aquest sentit, Visa ha definit la temporada com a “molt i molt bona” i ha valorat molt positivament el rendiment tant d’Irineu Esteve, 323a posició en el rànquing mundial i 18a dins la seva franja amb 53,40 punts FIS, com de la debutant de només 16 anys, Carola Vila, que ha finalitzat en la 23a posició mundial de la seva franja d’edat amb 154,23 punts FIS.

Pel que fa als resultats obtinguts d’Irineu Esteve durant les 25 curses en què ha participat -21 internacionals i 4 d’àmbit regional-, Arola ha recalcat que “el rendiment ha sigut molt bo, ja que durant tota la temporada ha mantingut un nivell molt alt”. Precisament, Arola ha recordat que a banda del podi assolit a Eslovènia, en les 15 curses emmarcades dins la Copa d’Europa “ha estat sempre entre els 10 primers corredors, exceptuant dues curses”. D’aquesta manera, l’entrenador de l’equip nacional d’esquí de fons, ha destacat que “s’ha seguit millorant en el rànquing i, per tant, s’ha donat un passet més, tot i que cada cop resulta més difícil perquè el nivell creix”. Tot i això, també ha explicat que “fent una mica de crítica interna, crec que ens ha faltat un puntet de forma durant l’època del Mundial”, ja que tal com ha comentat, “teníem les expectatives una mica més altes, però a vegades, quan el rendiment durant tota la temporada ja és molt bo, costa aconseguir aquest pic superior”.

Quant als objectius assolits, Arola ha comentat que Irineu Esteve ha fet un salt qualitatiu en la tècnica del patinador i en aquest sentit ha detallat que “una de les prioritats de la temporada era equipar els resultats del patinador i del clàssic i ho hem aconseguit”. “L’any passat feia curses molt bones en clàssic i quedava enrere en patinador i enguany això ja no ha succeït”, ha admès. Respecte als objectius marcats per a la pròxima temporada, Arola ha indicat que “s’ha de seguir millorant posicions en el rànquing i anar creixent a poc a poc i veure l’evolució”. Malgrat que les prioritats per a la següent campanya seguiran sent el Mundial sub-23 i les Copes d’Europa, Arola ha assegurat que “si les coses van bé, es podria fer, de cara al febrer, una primera incursió en la Copa del Món perquè Irineu Esteve comenci a agafar experiència en aquest àmbit i veure com funciona”. Tot i això, l’entrenador ha indicat que la pròxima temporada “serà un any dur per a l’Irineu”, ja que tal com ha indicat, “passarà de júnior a sènior i òbviament el nivell pujarà i caldrà fer més esforços per seguir sent competitius”.

Pel que fa a la nova integrant, l’esquiadora de 16 anys, Carola Vila, Arola ha explicat que “ha treballat molt intensament i ha competit a un nivell molt bo per a la seva edat, malgrat una petita davallada durant el mes de febrer”. D’aquesta manera, l’entrenador ha posat en relleu que tot el volum de feina realitzat durant aquesta temporada “li serà molt útil de carà a la següent” i ha afegit que “si les coses evolucionen com es preveu, seguirà millorant en el rànquing i farà una bona temporada”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.