L’equip Lazarus guanya la sisena edició del Projecte Tàndem

Presentació de l’equip guanyador 'Lazarus'
Presentació de l’equip guanyador ‘Lazarus’. Foto: SFG

La sisena edició del projecte Tàndem, impulsat pel ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i Andorra Business, ha posat punt final aquest dimarts al vespre amb una gran final que s’ha celebrat al Centre de Congressos d’Andorra la Vella i que per primera vegada ha comptat amb públic. Es tracta d’un projecte que  per objectiu implicar la comunitat educativa de Formació Professional d’Andorra amb projectes innovadors que es desenvolupin a les empreses i potenciar el talent dels alumnes.

Enguany han participat 91 alumnes –la xifra més alta de totes les edicions– i 12 docents, que han treballat conjuntament en els diferents reptes plantejats per les diferents empreses col·laboradores. En concret, Abast Global –que buscava com atraure, retornar i retenir el talent a Andorra–, Daguisa Hotels –amb la voluntat d’eliminar tots els plàstics en la gestió hotelera– i FEDA –com fomentar els hàbits saludables dels treballadors de l’entitat–.

Els tres equips finalistes, formats per 6 alumnes cadascun, han disposat aquest vespre de 10 minuts per presentar les seves solucions innovadores. Finalment, l’equip guanyador ha estat Lazarus, amb una proposta per a FEDA anomenada ‘Fem Vida: siguem més que una empresa, siguem FEDA’.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha destacat del projecte Tàndem que “és una proposta que encaixa molt bé en la filosofia de l’ensenyament competencial perquè recull diverses competències transversals i, a més, enllaça amb el món laboral; els alumnes tenen el seu primer contacte amb les empreses no com a alumnes en pràctiques, sinó com a proveïdors d’un servei“.

En el mateix sentit, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha assenyalat que “la iniciativa dona l’oportunitat de potenciar els processos de creació conjunta, d’innovar, i de traslladar coneixement del sector públic al privat”. Són propostes, ha seguit, “que s’acaben implementant i que acaben ajudant a les empreses a reflexionar i millorar”.

Per la seva banda, la directora d’Andorra Business, Judit Hidalgo, ha recordat la consolidació del projecte Tàndem, que s’ha celebrat de manera ininterrompuda en sis edicions.

 

Edicions anteriors del projecte Tàndem

La primera edició de Tàndem va finalitzar el mes de maig del 2017, amb la presentació de tres propostes dels alumnes d’FP que donaven solucions diverses al repte plantejat per a Perfumeria Júlia que consistia a analitzar el comportament dels clients per poder millorar les experiències als seus establiments. Finalment, el projecte guanyador va ser una aplicació que permetia captar la informació dels clients gràcies a un mètode que combina tecnologia NFC, Wifi i Bluetooth. Van participar 11 alumnes, dirigits per cinc docents, i amb la implicació d’una única empresa, Perfumeries Julia.

A la segona edició de Tàndem els alumnes de formació professional van haver de fer front als reptes plantejats per les empreses: Dermandtek, amb l’objectiu de conscienciar a la població sobre la prevenció i la necessitat de fer revisions per prevenir el càncer de pell; Hotels Plaza, que volia oferir una experiència regal personalitzada als seus clients; i Inlingua que proposava la creació d’un projecte atractiu d’immersió lingüística durant els mesos de juliol i agost adreçat a adolescents. Finalment, d’entre els cinc projectes finalistes, el guanyador plantejava la creació d’una aplicació i un sistema de punts de fidelització que permet al client gaudir d’avantatges i activitats exclusives en les instal·lacions de l’hotel. En aquesta edició van participar la totalitat dels alumnes del Centre de FP (61), tutelats per 11 professors, i van treballar reptes plantejats per tres empreses.

La tercera edició del projecte Tàndem els estudiants d’FP van treballar els reptes d’innovació plantejats per a Andorra Telecom, Gamma Management i VallmedicVision. L’equip guanyador va presentar un seguit de propostes per millorar les vendes de targetes de prepagament d’Andorra Telecom. El curs passat van participar 72 alumnes, tutelats per 12 docents, i els reptes van ser: Andorra Telecom demanava als alumnes treballar iniciatives per innovar en l’oferta de telefonia mòbil de prepagament per tal d’arribar a més clients; VallmedicVision volia idees per conscienciar la població andorrana per evitar l’ús abusiu de les pantalles digitals amb la finalitat de reduir la incidència de la miopia; i Gamma Management pretenia millorar la relació d’aquesta empresa de recursos humans amb els seus clients, que són empreses i candidats.

A la quarta edició van participar 68 alumnes i 12 docents del centre d’Aixovall que van treballar els reptes plantejats per Morabanc Andorra (Com aconseguir que anar al bàsquet sigui una opció d’oci prioritària per a la població d’entre 20 i 40 anys); Unicef (Com potenciar la col·laboració dels joves d’Andorra amb Unicef); i Vatel (Com poder fer que les professions del sector hostaler i turístic siguin més atractives pels estudiants del país).

A la cinquena edició van participar 80 alumnes i 12 docents que van treballar els reptes plantejats pera Creu Roja Andorrana (Com ampliar la presència de la Creu Roja a escala social al Principat); Vallnord (Com reduir la petjada ecològica de l’estació d’esquí de Vallnord); i Via Moda (Com reformular els processos interns de Via Moda per reduir la petjada ecològica).

TOTES LES NOTÍCIES