atencio-menors
La cap d’àrea d’Atenció Social a la Infància i a la Família, Ruth Mallol, i la treballadora social Raquel Llorens han presentat aquest dimarts el balanç anual del departament que vetlla per la protecció d’aquest col·lectiu. Pel que fa a l’evolució dels infants i adolescents en risc intervinguts per l’Equip Especialitzat de Protecció a la Infància (EEPI), durant l’any 2013 es van atendre 238 menors, que corresponen a 144 nuclis familiars. El 67,6% dels infants tenien una edat compresa entre els 4 i els 15 anys, mentre que els preadolescents i adolescents (de 11 a 18 anys) suposen un 59,2%.

La majoria dels casos tractats acaben derivats a l’Equip d’Atenció Social Primària (EASP) o a la Batllia, representant aquests dos canals de derivació un total del 67% dels casos. D’altra banda, la categoria de negligència comprèn un 55,5% del total d’infants i adolescents intervinguts.

Del total de 238 infants intervinguts, s’han adoptat mesures cautelars amb 36, que correspon a un 15% dels casos. D’aquests 36 infants i adolescents, el 59% han estat emplaçats a una família d’acollida o extensa. D’aquesta manera, es constata que la mesura de protecció més emprada és aquest tipus d’acolliment, amb 21 infants i adolescents durant l’any 2013. En l’actualitat, es disposa de 5 famílies en actiu, i 5 més a la borsa d’acolliment familiar disposades a acollir.

D’altra banda, durant el decurs del 2013 s’han tancat 60 expedients, que equival a un 41,7% dels expedients intervinguts. D’aquests darrers, un 30% s’han tancat després de reconduir-se els indicadors de risc detectats al nucli familiar, mentre que un altre 30% s’ha resolt mitjançant l’avaluació inicial, descartant la situació de risc.

En el cas dels infants acollits al Centre d’Acolliment d’Infants ‘La Gavernera’, al 2013 es van atendre als diferents serveis 23 infants, amb 16 altes en aquest recurs, mentre que el nombre de menors ingressats actualment al CAI és de 8 infants.

En referència al Servei d’Adopcions, el nombre de famílies ateses ateses a aquest servei durant l’any 2013 s’han tractat 50 expedients. D’aquests, 25 estan en procés de filtratge i formació, 11 en procés de valoració, 5 famílies resten a l’espera d’assignació i 9 famílies es troben en fase de seguiment post adoptiu. En relació a les nacionalitats, l’any 2013 es va invertir la tendència dels darrers 5 anys, sent la nacionalitat espanyola la majoritària dels sol·licitants d’adopció, per sobre de la nacionalitat andorrana.

Els menors assignats a famílies del país durant el 2013 han estat 4, dels quals 2 provenen de Filipines, 1 de Colòmbia i 1 de la República Dominicana. Actualment els països amb els quals hi ha conveni són Colòmbia, Filipines, República Dominicana, República Eslovaca, Rússia i Brasil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada