L’equip d’esquí de fons tindrà dues estades més a Davos, prèvies a la competició a Finlàndia i Itàlia

L'esquiador andorrà de fons entrenant a Overhof
L’esquiador andorrà de fons entrenant a Overhof (FAE)

L’equip nacional d’esquí de fons, amb Irineu Esteve i Carola Vila, i també el grup dels joves, amb Gina del Rio i Quim Grioche, és ja a la part final de la pretemporada que acabarà amb dues estades a Davos (Suïssa) per a començar amb la competició el cap de setmana del 26 i 27 de novembre a Finlàndia i Itàlia.

Tant l’equip sènior com el de joves donarà el tret de sortida a la temporada 2022-23 el cap de setmana del 26 i 27 de novembre. Irineu Esteve ho farà a Finlàndia, a la primera Copa del Món, mentre que Carola Vila, Gina del Rio i Quim Grioche correran a Itàlia, en curses FIS i, més tard, Copa d’Europa.

L’equip al complet va tornar ahir dimarts a Andorra després d’uns dies d’entrenament a l’Stelvio. Ara continuarà la preparació a Andorra fins el pròxim dia 27, quan Esteve, Vila, Del Rio i Grioche, amb l’equip tècnic format per Joan Erola, Xabier del Val i Guillem Cairat viatjaran a Davos fins el 3 de novembre.

Després, novament al Principat, s’hi estaran del 3 a l’11 de novembre, perquè el 12 tornaran a viatjar tots junts a l’estació suïssa en la que serà l’última estada abans de començar amb les curses.

La primera cita d’Irineu Esteve serà a Ruka (Finlàndia), el cap de setmana del 26 i 27 de novembre, amb la primera cita de la Copa del Món. L’andorrà competirà als 10km individuals en clàssic del dissabte i als 20km de persecució en estil lliure del diumenge. De Finlàndia viatjarà a Noruega, on està prevista la segona Copa del Món, a Lillehammer, el cap de setmana del 2 al 4 de desembre.

Per la seva part, l’equip de joves amb Del Rio i Grioche, i també Carola Vila, romandrà a Livigno des del 20 de novembre per a competir a les curses FIS de Santa Caterina Valfurva (Itàlia). D’allà s’iniciarà el viatge a la següent cita, que serà la Copa d’Europa (OPA) de Pragelato (Itàlia), del 2 al 4 de desembre.

TOTES LES NOTÍCIES