Arxiu

Els membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell han lamentat que els partits de l’oposició municipal hagin bloquejat en el plenari d’avui la inversió per asfaltar 17 carrers de la ciutat, arranjar el camí del Salit i fer 36 actuacions puntuals de millora de la via pública. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, ha explicat que “les actuacions plantejades són necessàries, que els projectes han estat treballats durant mesos per l’oficina tècnica, i són la continuïtat de l’arranjament de carrers que el consistori va realitzar l’any 2014 i 2015,  a principis de la legislatura actual”.

Fierro també ha explicat que “la prioritat d’inversió en via pública dels anys 2016 i 2017 es va concentrar en les obres d’urbanització de la Plaça Joan Sansa i que aquest any calia culminar la tasca d’asfaltatge de carrers de la ciutat”. Recordem que la proposta al plenari incloïa el pressupost per asfaltar amb aglomerat fins a 11 carrers que actualment són de llambordes o de paviment de formigó, a banda d’altres actuacions.

Durant el debat, l’equip de govern ha defensat la inversió i ha lamentat que els grups municipals, que en les seves manifestacions públiques es queixen sempre de la manca de manteniment dels carrers, “vetin una inversió tant important com la plantejada per l’oficina tècnica municipal”.

Fierro ha explicat que els 300.000 euros que es proposaven invertir provenen del romanent de tresoreria de l’any 2017, del qual no se n’ha pogut disposar fins que l’exercici econòmic s’ha tancat. També ha explicat que una part d’aquesta inversió vindria subvencionada per la Diputació de Lleida. El tinent d’alcalde ha advertit que si el bloqueig persisteix es podria perdre aquest subvenció de 187.000 euros.

Tampoc ha prosperat, pels vots contraris de Compromís per la Seu i Esquerra, una partida de 25.000 euros per a repintar passos de vianants, així com la dotació per la compra d’un marcador digital pel Palau d’Esports, tal com requereix la Federació Espanyola de Bàsquet per als pavellons que acullen partits de primera divisió, com és el cas.

L’equip de govern ha manifestat que “aquesta és una oportunitat perduda”, però que continuarà defensant les inversions plantejades i que les tornarà a portar al plenari del mes de setembre per tal que es puguin realitzar com més aviat millor.

Text Ajuntament Seu d’Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada