adrallL’equip de govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell (CiU) ha defensat aquest dilluns durant el ple municipal la gestió que s’ha dut a terme des del consistori en relació amb la línia d’alta tensió entre Adrall i Andorra, plantejada per Red Elèctrica Espanyola.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, ha destacat la plena implicació de tots els grups per expressar de forma unitària l’oposició al projecte actual i ha descartat donar suport a una moció de Progrés sobre la instal.lació elèctrica “perquè s’hi sol.licita allò que ja s’està fent”. Fierro opina que “el text només busca un titular de premsa”.

La moció de Progrés va rebre ahir el vot a favor d’ICV-EUiA, mentre que CiU s’hi va oposar i ERC i PP es van abstenir.

 Al.legacions conjuntes

Els grups polítics creuen que serà difícil aturar la línia d’alta tensió perquè el Ministeri l’ha qualificat “d’interès públic”. Tot i així, han coincidit a assenyalar que cal intentar minimitzar-ne l’impacte ambiental i aconseguir “que es faci bé”.

La Seu ha presentat ja al.legacions, consensuades amb tots els partits i amb l’assessorament d’un gabinet especialitzat. A més a més, s’ha mantingut converses amb el conseller d’Empresa, Felip Puig, que ha garantit que es reunirà amb els municipis afectats abans que es faci públic el darrer informe.

Posicionament dels grups

El portaveu de Progrés, Òscar Ordeig, ha lamentat el rebuig a la moció, sol.licitada pels afectats per la línia. “El que volíem era donar una imatge d’unitat i aconseguir ressò mediàtic i pes institucional”, ha dit. Ordeig s’ha mostrat crític perquè considera que no ha aconseguit el suport “per una qüestió política”.

Per la seva banda, el republicà Miquel Caminal justifica l’abstenció per “donar valor a tota la feina feta a la Junta de Govern, en què s’ha debatut molt aquest tema”. Pere Millàs, representant del PP a la Seu, va optar per l’abstenció perquè creu que “no té sentit demanar una cosa que ja s’està fent”. Finalment, Antoni Viñals, portaveu d’ICV, considera que no està de més sumar a través de la moció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada