El nombre de vehicles que han entrat al país durant el mes de febrer ha estat de 261.944, el que suposa una variació percentual negativa respecte el mes de febrer de l’any anterior del -10,6%.

Les dificultats per accedir al principat pel tancament de la frontera francoandorrana durant sis dies ha condicionat fortament l’entrada de vehicles d’aquest mes de febrer (veure el detall dels tancaments a la nota metodològica). Excloent els dies en que la frontera francoandorrana ha estat tancada, la disminució del nombre de vehicles entre el febrer 2012 i el febrer 2013 és de -5,2%.

Pel que fa a l’acumulat dels darrers 12 mesos ha es tat de 4.048.497 el que suposa una variació percentual negativa respecte a l’acumulat de vehicles entrats durant el mateix període de l’any  anterior del -2,6%.

Pel que fa a les dades ajustades, la variació respecte els darrers sis mesos ha tingut unes disminucions percentuals els darrers quatre mesos, motivades pel descens d’entrada de vehicles tant provinents d’Espanya com de França.

El nombre de vehicles que ha entrat al país durant el mes de febrer ha estat de 261.944, el que suposa una variació percentual negativa respecte el mes de febrer de l’any anterior del -10,6%. El total de turismes té una disminució percentual del -10,5% i els vehicles pesants del -16,3%. Els turismes, tan provinents d’Espanya com de França, han tingut una disminució percentual, del -1,6% i del -32,6% respectivament.

Les dificultats per accedir al principat pel tancam ent de la frontera francoandorrana durant sis dies ha condicionat fortament l’entrada de vehicles d’aquest mes de febrer (veure el detall dels tancaments a la nota metodològica). Comparant l’entrada de vehicles amb les mateixes dates de tancament per al febrer del 2012 la variació per a ambdues fronteres seria negativa, sent del -15,9% per a la la frontera francoandorrana i del -1,8% per a la hispanoandorrana.

La variació percentual de l’acumulat d’entrada de vehicles d’aquest any 2013 ha estat negativa respecte el mateix període de l’any anterior, un -10,4%. El total de turismes ha tingut una reducció percentual del -10,1% i el total de pesants del -20,3%.

La variació percentual de l’acumulat d’entrada de vehicles dels darrers 12 mesos ha estat negativa respecte el total acumulat del mateix període de l’ any anterior, un -2,6%. Cal destacar la reducció de l’entrada de vehicles pesants, un -18,6%, amb un decrement similar tant a la frontera hispanoandorrana (-17,3%) com a la francoandorrana (-21,7%). Pel que fa a l’acumulat d’entrada de turismes respecte al mateix període ha tingut un a reducció del -2,2%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada