El nombre de vehicles que han entrat al país durant el mes de març ha estat de 357.786, el que suposa un augment del 3,5% respecte el mateix mes de l’any anterior, tal com ha fet públic aquest dijous el Departament d’Estadística. En aquest sentit, destaquen la variació percentual positiva del total turismes en un 3,8%, amb un increment del 7,5% per la frontera hispanoandorrana, i una disminució del 4% per la frontera francoandorrana. Pel que fa a l’acumulat dels darrers dotze mesos, l’entrada de vehicles ha estat de 4.060.555 el que suposa una una disminució del 2,3% respecte a l’acumulat de vehicles entrats durant el mateix període de l’any anterior.

Les dades mostren que el total de turismes té una variació percentual positiva del 3,8% mentre que els vehicles pesants disminueixen en un 7,2%. Els turismes provinents d’Espanya s’han incrementat en un 7,5% mentre que els turismes provinents de França han disminuït en un 4%. En aquest sentit, Estadística assenyala que comparant l’entrada de vehicles amb la mateixa data de tancament per al març del 2012 la variació per la frontera francoandorrana seria del -3%.

D’altra banda, les xifres denoten que la variació percentual de l’acumulat d’entrada de vehicles d’aquest any 2013 ha estat negativa respecte el mateix període de l’any anterior, en un -5,3%. El total de turismes ha davallat un 5,1% i el total de pesants, un -15,8%. Pel que fa a la variació percentual de l’acumulat d’entrada de vehicles dels darrers dotze mesos ha estat negativa respecte el total acumulat del mateix període de l’any anterior, en un -2,3%. En aquest sentit, Estadística destaca la reducció del 18,6% de l’entrada de vehicles pesants, amb un decrement similar tant a la frontera hispanoandorrana (-17,7%) com a la francoandorrana (-20,6%). Pel que fa a l’acumulat d’entrada de turismes respecte al mateix període ha patit una reducció del -1,9%.

Pel que fa a les dades ajustades, que no tenen en compte els festius, ponts o altres efectes estacionals i de calendari, la variació respecte els darrers sis mesos ha patit unes disminucions percentuals els darrers cinc mesos, tot i tendint a l’estabilització i en especial el total turismes amb una variació percentual negativa del -0,1%, la més favorable dels darrers sis mesos.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada