El mes de maig han entrat 347.889 vehicles a Andorra, el que suposa una variació percentual positiva respecte al mateix mes de l’any anterior del 8,7%. Així ho ha revelat el Departament d’Estadística aquest dijous en una nota en què explica que els turismes provinents d’Espanya han tingut una variació percentual positiva de l’11,7%, així com els provinents de França que l’han tingut del 3,3%. De tota manera, l’acumulat d’aquest any 2013, posa en relleu que l’entrada de vehicles ha estat d’1.544.301, el que suposa una disminució del -3,4% respecte a l’acumulat de vehicles entrats durant el mateix període de l’any anterior.

El nombre de vehicles que ha entrat al país durant el mes de maig ha estat de 347.889, el que suposa un augment del 8,7% respecte el mateix mes de l’any anterior. Tant el total de turismes com el de vehicles pesants han tingut una variació percentual positiva, d’un 8,6% i d’un 11,5% respectivament. Els turismes provinents d’Espanya han registrat un augment de l’11,7%, metre que els els provinents de França s’han incrementat en un 3,3%. Pel que fa als vehicles pesants han registrat una variació percentual positiva en les dues fronteres, del 4,6% per la frontera hispanoandorrana i del 28,4% per la francoandorrana.

D’altra banda, la variació percentual de l’acumulat d’entrada de vehicles d’aquest any 2013 ha davallat un -3,4% respecte el mateix període de l’any anterior. El total de turismes ha tingut una variació percentual negativa del -3,2% i el total de pesants del -8,9%.

Les dades mostren que l’acumulat d’entrada de vehicles dels darrers dotze mesos ha davallat un -2,2% respecte el total acumulat del mateix període de l’any anterior. En aquest sentit, Estadística destaca la reducció de l’entrada de vehicles pesants, en un -14,8%, amb un decrement similar tant a la frontera hispanoandorrana (-15,3%) com a la francoandorrana (-13,3%). Pel que fa a l’acumulat d’entrada de turismes respecte al mateix període ha registrat una reducció del -1,8%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada