cues

El  nombre de vehicles que ha entrat al país durant el mes d’octubre ha estat de 369.227, el que suposa un increment respecte al mes d’octubre de l’any anterior del 4,1%, segons les dades facilitades aquest dilluns pel Departament d’Estadística. Així mateix, pel que fa a la frontera hispanoandorrana, el creixement ha estat del 7,7% encara que per la frontera francoandorrana hi ha hagut una davallada del 2,9%.

En els primers deu mesos d’enguany, respecte al mateix període del 2015, s’ha produït un increment de l’1,4% en el nombre de vehicles, amb un increment del 2,7% dels provinents d’Espanya però un decreixement de l’1,4% dels provinents de França. Finalment, el nombre de vehicles que ha entrat al país al llarg dels darrers 12 mesos ha estat de 4.207.329, el que representa un creixement de l’1,5% respecte al període anterior, en què van entrar un total de 4.143.264 vehicles.

Les dades del Departament d’Estadística fetes públiques aquest dilluns mostren que l’entrada de vehicles al país durant el mes d’octubre (369.227) ha pujat un 4,1% respecte al mateix mes de l’any passat. El total de turismes ha tingut un creixement del 4,2% però el de vehicles pesants ha baixat un 1,4%. Les dades també mostren que mentre que els turismes provinents d’Espanya han pujat en un 8,1%, els provinents de França han baixat un 2,9%. Pel que fa als vehicles pesants, hi ha hagut una davallada de l’1,6% per la frontera hispanoandorrana i una del 0,2% per la francoandorrana.

De gener a octubre d’enguany i respecte al mateix període del 2015, s’ha produït un increment de l’1,4% en el nombre de vehicles que han entrat al país, encara que mentre que els provinents d’Espanya han pujat un 2,7%, els provinents de França han baixat un 1,4%. Durant els darrers 12 mesos, han entrat al país 4.207.329 vehicles, el que representa un augment de l’1,5% respecte al període anterior, en què van entrar 4.143.264 vehicles. Val a dir que els vehicles que han entrat per la frontera hispanoandorrana en aquest període han augmentat un 2,5%, mentre que els que ho han fet per la frontera francoandorrana han disminuit un 0,5%.

Pel que fa a les dades ajustades, sense la influència dels festius, ponts o altres efectes estacionals i de calendari, les variacions mensuals del total de vehicles presenten una tendència a l’alça en els darrers cinc mesos, i se situen aquest mes d’octubre en un 0,4% positiu. Les variacions mensuals de l’entrada de vehicles per la frontera hispanoandorrana es mantenen amb una petita tendència a l’alça al llarg dels darrers cinc mesos, i se situa a l’octubre en el 0,3% positiu. Pel que fa a les variacions mensuals per la frontera francoandorrana, presenten una tendència a l’alça al llarg dels darrers cinc mesos, amb un augment per a aquest últim mes de l’1,7%.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada