Potenciar l’empoderament femení perquè les dones s’animin a emprendre projectes professionals o personals. És el principal objectiu de l’Enterprising Women Lab, una jornada on es busca donar eines i posar sobre la taula casos d’èxit a través de xerrades amb figures com l’empresària Paola Sasplugas o la pilot de motociclisme Margot Llobera.

Si es parla d’empresaris d’èxit, és probable que apareguin més noms masculins que femenins. De la mateixa manera que les dones referents en l’esport o l’art són menys conegudes que els homes. Per aquest motiu, aquest dissabte les que han pres el protagonisme han estat elles, que amb la seva trajectòria professional i personal han esdevingut referents. Una d’elles ha estat la pilot de motociclisme Margot Llobera, que ha relatat la manera en què, en sis anys, ha passat del no-res a competir al Dakar i com això l’ha enriquit a nivell personal. Un camí que sense el tracte amb diferents persones hagués sigut més complicat.

Les característiques del Principat fan que el sostre de vidre, és a dir, la dificultat que les dones es troben per ascendir en la seva carrera professional, sigui menys dur que a altres societats. I així ho demostren figures públiques nacionals com la síndica Roser Ruñé. Amb tot, des de l’organització pensen que encara queda camí per recórrer.

L’esdeveniment continua a la tarda, amb diferents tallers que busquen donar les claus a aquelles dones que vulguin fer un pas endavant amb el seu somni.