L’enquesta ciutadana sobre la implementació de l’Agenda 2030 ha recollit més de 400 respostes

Enquesta ciutadana sobre la implementació de l’Agenda 2030 i els ODS a Andorra
Enquesta ciutadana sobre la implementació de l’Agenda 2030 i els ODS a Andorra. Foto: SFG

L’enquesta ciutadana per conèixer la implementació de l’Agenda 2030 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Andorra ja ha recollit un total de 461 respostes des que es va fer pública a principis de març. La iniciativa, impulsada pel Ministeri d’Afers Exteriors i l’equip de Participació Ciutadana del Ministeri d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, té per objectiu recollir l’opinió de la ciutadania respecte a l’Agenda 2030 i nodrir així l’elaboració de l’Informe Nacional Voluntari (INV), que es presentarà durant el mes de juliol d’enguany davant les Nacions Unides.

Amb la voluntat de continuar recollint el màxim de respostes possibles perquè la fotografia de l’informe sigui el més fidedigne possible amb la població d’Andorra, s’anima a la ciutadania a contestar l’enquesta, que estarà activa fins al pròxim 30 d’abril i que es pot respondre a través de la web www.visc.ad.

L’INV és un mecanisme de seguiment i revisió que tots els països membres de l’ONU han de redactar periòdicament recollint i explicant totes les seves iniciatives i polítiques nacionals per a l’assoliment de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Així doncs, amb la finalitat de conèixer i saber quin és l’estat d’implementació dels ODS al país, enguany s’elaborarà el segon INV d’Andorra, que analitzarà la totalitat dels 17 ODS. Per fer-ho, seguint les recomanacions de les Nacions Unides, la iniciativa s’ha obert a la participació del sector públic, del sector privat i també de la ciutadania, seguint la premissa de no deixar ningú enrere.

En aquest sentit, per a la redacció de l’Informe Nacional Voluntari s’ha contactat també amb actors com per exemple el Consell General, els Comuns, les parapúbliques, el Raonador del Ciutadà, així com les associacions i les ONG del país.

TOTES LES NOTÍCIES