A partir de la tarda del divendres 28 de novembre, tota la parròquia d’Andorra la Vella brillarà de llums i de clarors de Nadal.

Enguany, a la Margineda, Santa Coloma i Andorra la Vella hi haurà instal·lades 1.1150 unitats de motius fixes, principalment adaptats en fanals, amb un total de 50 quilòmetres de carrers coberts.

En diversos emplaçaments, davant de l’església de Sant Esteve, a la cruïlla de la Stela i al pati de l’Era Bauró, hi haurà quatre avets naturals engalanats i al punt rodó de la Margineda hi lluirà un gran arbre de Nadal sintètic constituït de boles. Els dos ninots de neu, ja tradicionals, estaran arrelats a l’entrada del carrer Na Maria Pla, el petit, i el gegant al bell mig de la plaça Rebés.

Durant les festes s’estrena un nou element decoratiu artificial, en forma d’avet amb 150.000 punts de llum, a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella. Aquesta peça té una alçada de 20 metres, un diàmetre de 9 metres i un pes total de 9 tones.

Al poble de Santa Coloma, constituirà tota una novetat la decoració aplicada al Parc d’Enclar amb la instal·lació de mitges boles de llum alineades, d’un osset i d’un gran pastís il·luminats. A la zona de gespa de l’entorn de l’església hi figurarà la representació d’un trineu del Pare Noel amb dos rens i l’aparcament d’Enclar gaudirà de l’enllumenament d’un nou arbre de Nadal.     

El muntatge de la il·luminació, a càrrec del Servei d’Enllumenat, va començar el 22 d’octubre i, definitivament, aquest any, ja no s’ha utilitzat cap mena de bombeta del tipus incandescent per als motius i s’ha suplert totalment pel sistema Led, amb un estalvi energètic considerable. Gradualment, d’ençà el 2011, s’aconsegueix disminuir el cost del consum d’electricitat dels 17.000 euros a un consum d’uns 4.000 euros, previst per a aquesta campanya 2014.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada