L’encrespament sota control: Tot el que necessites saber

Una noia lluint una cabellera espectacular (AMIC)
Una noia lluint una cabellera espectacular (AMIC)

Per a moltes dones, l’encrespament és un dels enemics principals de la seva cabellera diàriament: no només dificulta el pentinat, sinó que provoca que els nostres assoliments durin molt menys del que ens agradaria i fan que l’acabat es vegi poc polit i descontrolat. Et sona? Si és també el teu cas, entendre quin és l’origen del frizz t’ajudarà a saber com combatre-ho. I sí, és possible!

D’on surt aquest encrespament?

Quan parlem d’encrespament, ens referim a un cabell porós, aspre i estarrufat, que ha perdut la seva lluentor i suavitat. Això acostuma a succeir quan el cabell està deshidratat a escala interna o en ambients amb molta humitat.

Segons els experts de DS Laboratories, les principals causes que donen origen a l’encrespament són:

1. Condicions climàtiques: La calor i la humitat són dos factors fonamentals. La calor provoca deshidratació, la qual cosa afecta en un cabell ressec. A més, la calor obre les cutícules del cabell, permetent que la humitat escapi. Aquesta humitat és essencial per a mantenir el cabell hidratat i saludable.

2. Sudoració: La suor del cuir cabellut crea una capa de sal i aigua que pot danyar la cabellera. D’una banda, obstrueix els porus, afectant la salut del cuir cabellut. Per un altre, la capa de sal i aigua resseca el cabell amb el temps, podent conduir al trencament. A més, l’excés de sudoració en aquesta àrea pot provocar picor i irritacions.

3. Tipus de cabell: Els cabells arrissats són eixuts per naturalesa i acostumen a ser més propensos a ser afectats pel frizz. La falta d’hidratació, d’àcids grassos essencials i de proteïnes, solen ser els principals causants.

4. Agressions externes: Els tractaments químics, l’ús freqüent d’eines amb calor i la falta d’hidratació són altres factors externs que afebleixen l’estructura capil·lar, la qual cosa resulta en una major absorció d’humitat i, en conseqüència, l’increment del frizz. En particular, les fibres capil·lars que han estat maltractades tendeixen a tenir les cutícules obertes, la qual cosa agreuja el problema i contribueix a l’aparició de l’encrespament.


Tips que t’ajudaran a mantenir-ho a ratlla

– Manté el teu cabell hidratat: Usa condicionadors regularment i mascaretes hidratants més intensives almenys cada 15 dies. En el teu dia a dia, també pots utilitzar un condicionador en sec (leave in) o un oli lleuger per a crear una barrera que impedeixi que el cabell perdi la seva humitat natural i absorbeixi l’externa.

– No rentis el teu cabell en excés: Això pot eliminar els olis naturals que ajuden a mantenir el cabell suau. Renta’l segons les teves necessitats personals, però no cada dia si no és necessari.

– Protegeix la teva cabellera de les eines de calor: Sempre que puguis, redueix l’ús d’assecadors, planxes i altres eines de calor. En cas d’usar-los, aplica prèviament un protector tèrmic i limita la potència i la temperatura. Si tens el cabell arrissat, cerca un difusor que tingui els forats petits, perquè l’aire surti més uniforme i no obri tant els rínxols (el qual provoca més frizz).

– Raspalla’t amb suavitat: Raspallar en excés pot causar fricció i danyar el cabell. Utilitza un raspall de cerres naturals o una pinta de dents amples i raspalla sense donar estirades.

– Evita tocar en excés amb els dits: El contacte constant amb les mans o fregar el cabell pot estimular l’encrespament.

– Usa productes antiencrespament: Usa productes amb ingredients específics per a combatre el frizz i deixa’t assessorar per professionals també en la manera d’aplicar-los, perquè siguin veritablement efectius.


Per bellezactiva.com

TOTES LES NOTÍCIES