L’Escena Nacional d’Andorra té previst, el proper dia 13 d’abril,  representar l’obra “Quins clàssics!” a les 9,30 h a l’IES Joan Mercader i a les 13:00 h es a l’IES Badia i Margarit d’Igualada, dins el marc de la Mostra d’Igualada – 29a Fira de teatre infantil i juvenil, que tindrà lloc a aquesta ciutat de la comarca de l’Anoia del 12 al 15 d’abril de 2018. La Mostra d’Igualada està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Instituto nacional de las artes escénicas y la música (Instituto de educación, cultura i deportes del Gobierno de España) i Acción Cultural Española.

 

La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles, que aplega al voltant de 36.000 espectadors i 700 professionals. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, nodreix les programacions familiars del país i proveeix les d’arreu de l’Estat espanyol i l’estranger.

Entre les més de 600 sol·licituds de participació rebudes, la direcció artística en selecciona una cinquantena per la seva qualitat, contemporaneïtat, originalitat i capacitat d’incorporar nous llenguatges i posades en escena en espais no convencionals. Hi tenen cabuda tots els gèneres escènics (teatre, màgia, circ, clown, titelles, dansa, música, multidisciplinari, etc.), tant a sala com al carrer. Tot i que la majoria de les companyies són catalanes, també hi actuen formacions espanyoles i internacionals.

A més a més, La Mostra és un punt clau de trobada del sector professional, que gaudeix d’un espai de negoci i intercanvi (La Llotja) i un conjunt d’activitats paral·leles com conferències, reunions ràpides (speed meetings), un mercat de projectes i trobades pactades o informals que afavoreixen el contacte entre els diferents agents.

 

Quins clàssics es va estrenar durant la temporada 2017 de l’escena Nacional d’Andorra, i és un espectacle per ser representat directament a les aules d’instituts o també en sales de teatre.

Un paisatge dantesc, un drama shakespearià o una situació kafkiana. La vida està plena

de referències als grans clàssics de la literatura universal. I n’està plena perquè són

lectures apassionants, que han captivat durant anys, algunes fins i tot segles, lectors i

lectores de totes les edats i cultures. Aquest obra de teatre pren com a referència el llibre “Quins clàssics!” de Carme Puche i vol ser una aproximació a aquests obres que han impregnat el nostre marc cultural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada