ENA

L’Escena Nacional d’Andorra inicia la temporada amb la representació de l’obra ‘Les veus de la memòria’, aquest divendres i dissabte al Teatre de les Fontetes de la Massana. La directora, Jéssica Casal, ha explicat que l’obra parla de la manipulació i la traïció entre les persones. La companyia de nova creació Actorsnus està formada per estudiants del Col·legi de Teatre, i amb aquesta aposta, l’ENA demostra la voluntat d’incorporar nous actors i de ser un aparador per als que encara estan estudiant.

 L’Elena és una noia que acaba de sortir del psiquiàtric per un intent de suïcidi i que comença una nova vida amb l’ajuda de la seva cosina, que és l’única familiar que té. A partir d’aquí es veu com pot tirar endavant o no, què és el que l’ajuda, i evidencia les relacions humanes, la manipulació entre les persones i la traïció.

‘Les veus de la memòria’, de Susagna Navó ha estat dirigida per Jéssica Casal, que ha volgut adaptar l’obra a la companyia d’estudiants que la interpreta, donant absolut protagonisme als actors, en una posada en escena sense música i amb els intèrprets realitzant a l’escenari tots els actes que solen transcórrer entre batidors, com els canvis de vestuari.

Els actors, Natalia Garrigo, Aida Moré, Cristina Pericas i Marçal Borrella, són estudiants i aquesta és la seva primera obra, que interpretaran per primera vegada a Andorra. L’actriu Cristina Pericas ha manifestat que “estem encantats que hagin confiat en nosaltres per aquest projecte” i ha afegit que “sortim sense saber on anar i això ens obre les portes per seure, buscar una obra, el nostre llenguatge, i per a la nostra primera obra”. La intenció, a més, és poder portar-la també a alguns escenaris de Barcelona.

La coordinadora de l’ENA, Irina Robles, ha explicat que el fet de començar la temporada amb aquesta obra permet veure l’evolució dels estudiants de teatre andorrans i “ens fa especial il·lusió que vinguin i ens ensenyin els coneixements que estan adquirint”. Aquest és el seu pas al món professional i “ens semblava que l’ENA havia de ser-hi, en el moment d’ajudar a fer l’empenta”. Així, dins la selecció de projectes, es va demanar també la implicació dels estudiants, perquè a més de poder veure la feina que fan aporten “les noves tendències que hi ha a Barcelona, que les companyies d’aquí potser no estem tan al dia”.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada