ena

‘Fred’, una obra dirigida per Agustí Franch i protagonitzada per Irina Robles, Ettore Colombo i Joel Pla, s’estrena aquest dijous al teatre de les Fontetes de la Massana. Es tracta de la primera obra de text que s’estrena en el marc de la Temporada 2016 de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA) i que arriba als escenaris amb la voluntat “d’atrapar” el públic amb una història sobre refugiats jueus a l’Andorra de la Segona Guerra Mundial. L’obra es podrà veure a la Massana aquest dijous i dissabte 15 a les 21.30 hores i dijous 20 d’octubre, a la mateixa hora a l’Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

El teatre de les Fontetes de la Massana acollirà aquest dijous la primera obra de text que s’estrena en el marc de la Temporada 2016 de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA), ‘Fred’, amb la direcció d’Agustí Franch i amb els actors Ettore Colombo, Joel Pla i Irina Robles. L’obra se centra en la història d’una família andorrana que acull uns refugiats jueus durant la Segona Guerra Mundial i “l’angoixa” que pateixen durant aquesta situació. La voluntat és que el públic “se senti en la pell” dels personatges i es facin “preguntes”, tal com ha destacat Franch.

Pla ha explicat que va ser una obra que el va “atrapar” i ara espera que passi el mateix amb el públic, a qui també volen transmetre els sentiments d’aquesta família. Els actors interpreten un total de sis personatges i s’ha optat per aquesta fórmula tant per qüestions de pressupost i també perquè creuen que és atractiu per als actors i per al públic, que podrà veure els diferents registres en què es mouen tant Pla com Colombo, ja que Robles només interpreta un personatge.

L’obra es podrà veure no només el dijous a les Fontetes sinó també el dissabte 15 a les 21.30 hores i, a la mateixa hora, el dijous 20 a l’Auditori Rocafort del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Pla ha manifestat que dur a escena l’obra ha estat molt interessant ja que tenien “moltes ganes de parlar dels passadors”, una part de la història recent d’Andorra i que estava “amagada”. Robles, per la seva banda, ha destacat que el text la va “enamorar” i que va pensar que volia ser la Sara, la dona embarassada de vuit mesos que acull els jueus i qui més pateix l’angoixa per si són descoberts. Pel que fa a Colombo, ha destacat que venint d’Itàlia per a ell aquesta història “és europea”.

Tal com ha explicat el director artístic de l’ENA i ajudant de direcció en aquesta obra, Joan Hernàndez, hi ha la voluntat que es pugui representar en altres llocs i per això s’ha convidat programadors perquè la puguin veure. Segons ha afegit, sembla que hi ha interès perquè es pugui veure a Catalunya.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada