encampL’empresària del Llaç d’Encamp ha lliurat una carta al Comú d’Encamp demanant que restableixi la subvenció que donava per oferir els serveis extraescolars, i alertant que si no es recupera la subvenció molts nens es donaran de baixa i això comportarà haver de tancar. Així ho ha anunciat el conseller de la minoria socialdemòcrata, Joan Sans, durant la sessió de Consell de Comú d’aquest dijous, on ha instat la majoria a recapacitar. Tant Sans com la consellera del grup mixt, Eluska Galdós, han insistit que s’està eliminant l’estat del benestar amb ‘polítiques de beneficència’ pel fet de donar ajuts només als que ho necessitin i ho demanin, quan consideren que és un servei que ha d’estar subvencionat per a tothom. El cònsol major, Jordi Mas, però, ha assegurat que no es restablirà la subvenció, i que s’ha d’analitzar la carta de l’empresària abans de respondre-li.

Segons ha informat el conseller Joan Sans, la carta entrada per l’empresària està acompanyada de 220 signatures que donen suport a la demanda de restablir la subvenció al llaç d’animació d’Encamp per als nens entre 3 i 6 anys, que són els que ja es veuen afectats per la mesura. En el mateix escrit informa que moltes famílies han anunciat que per la pujada de preu que suposa la retirada de la subvenció, donaran de baixa els seus fills, i que això comportaria que hagués de tancar el servei.

El cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, ha dit que s’analitzarà la carta i es respondrà en el termini establert de dos mesos. En tot cas, ha reconegut que no es restablirà la subvenció ja que ‘aquesta es donava a l’empresa i les famílies ni se n’adonaven, i nosaltres el que volem és ajudar les famílies’. Per això pensa que l’opció actual, que els qui ho necessitin facin la demanda d’exoneració al Departament de Social, és la més adient.

Davant d’aquesta posició, els consellers de l’oposició, Joan Sans i Eluska Galdós, han mostrat el seu rebuig. Sans ha lamentat que ‘la majoria confon les polítiques socials amb les polítiques de beneficència’ i que aquesta nova via portarà a fer cues al Departament de Social. Ha opinat que una bona mesura seria pactar amb l’empresa la subvenció que es dóna, que podria ser inferior, però exigint unes condicions de servei. Galdós ha suggerit que si no es vol donar la subvenció, el Comú hauria de proporcionar aquest servei extraescolar com a públic, ja que és una necessitat de moltes famílies.

Proposició de llei de modificació de la Llei de patrimoni cultural

D’altra banda, en la sessió de Consell de Comú d’aquest dijous també s’ha aprovat, amb els vots en contra de les dues oposicions, la proposició de llei de modificació de la Llei de patrimoni cultural, que tots els comuns volen entrar a tràmit parlamentari al Consell General.

El cònsol menor, Jordi Torres, ha explicat durant la sessió que la intenció és que amb aquesta modificació els comuns no hagin d’esperar tant de temps perquè el Govern delimiti els entorns de protecció. Ha indicat que en algunes ocasions això comporta que els edificis al voltant d’aquests entorns no es puguin restaurar i acabin estant en males condicions i donant una imatge pitjor.

No obstant, el conseller Joan Sans s’hi ha mostrat totalment en contra i ha assegurat que ‘no puc dormir’ per culpa d’aquesta llei. Assegura que el text mostra una ‘deslleialtat institucional’ i que els comuns no han de demanar aquestes competències del Govern que és qui ha de vetllar per la protecció del patrimoni cultural. Ha indicat que la proposta dels comuns desprotegeix el patrimoni de tots. Galdós ha coincidit amb aquesta opinió i ha criticat especialment el fet que es redueixi a 20 metres el perímetre protegit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada