L’empresa que organitzava un acte per Adsaps lamenta que la nova junta l’acusi d’actuar en nom de l’entitat

L’empresa Belephant Producciones y Eventos SL, que estava organitzant un esdeveniment solidari per l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps), lamenta que després de la detenció de la seva presidenta, la resta de la junta no volgués continuar amb el projecte ‘malgrat no tingués cap cost per l’associació’ i que a més se’ls acusés d’intentar obrir un compte a nom de l’Adsaps. La representant de l’empresa, Maria Duran, ha explicat que és cert que al març es va gestionar l’obertura d’un compte bancari de l’associació amb ella com a persona autoritzada perquè ‘els va semblar més transparent que els diners aportats i els fons obtinguts per la venda de les entrades s’ingressessin en un compte de l’associació i no en el d’una empresa privada’, però que el que es va fer el 2 de maig va ser intentar obrir un compte a nom de Belephant per intentar tirar endavant l’esdeveniment pel seu propi compte. Duran ha explicat que tenen un contracte signat amb el Tricicle que els causarà un greu perjudici econòmic, i que, per tant, tenen la intenció de demanar responsabilitats a l’associació.

L’empresa barcelonina Belephant Producciones y Eventos SL ha informat a través d’un comunicat que havia preparat, conjuntament amb l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps), unes jornades solidàries anomenades Somnis d’estiu, en col·laboració amb el Servei de Policia, de Bombers, el Ministeri d’Educació, la revista Piolet i el Comú d’Andorra la Vella, amb activitats per a infants i joves. L’objectiu era que amb la venda d’entrades es cobrissin les despeses de les activitats, a més de recaptar fons per a l’entitat.

La representant de l’empresa, Maria Duran, ha manifestat que li sembla ‘inversemblant’ que es digui que algú va intentar obrir un compte a nom de l’associació. Duran indica que sí que és cert que al març, ella i la presidenta de l’entitat, van demanar l’obertura d’un compte a nom de l’associació per gestionar els ingressos i despeses de l’esdeveniment, i que després de la detenció de la presidenta, el 2 de maig, el gerent de Belephant, Alejandro Álvarez, va anar al banc per obrir un compte a nom de l’empresa per intentar seguir amb el projecte.

Duran qualifica de sorprenent que la junta directiva de l’associació es desentengui de les jornades solidàries, i assegura que tant la junta directiva com els pares d’acollida n’estaven al corrent perquè es van fer dues reunions per preparar-les. També lamenta que l’associació no s’hagi posat en contacte amb l’empresa ni hagi donat cap resposta sobre la continuïtat de les jornades solidàries. Atès que tenien signat un contracte amb el Tricicle i havien avançat un import, com que hi haurà incompliment de contracte, l’empresa té previst demanar responsabilitats a l’associació.

Des de l’Adsaps, la nova presidenta, Lluïsa Hurtado ha reiterat que si bé és cert que en el seu moment es va fer una presentació als pares, l’esdeveniment s’estava organitzant directament a través de Carme Bardina, i que l’entitat no té cap pressupost ni cap contracte signat, per la qual cosa, després del que ha passat, i tenint en compte el descobert que té l’entitat, no és possible poder tirar endavant amb l’acte.

TOTES LES NOTÍCIES