El Ministeri de Salut i Benestar ha tingut coneixement, a través de l’Agence National de Sécurité du Médicament et des Produits de Santé de França (ANSM) i de l’Agencia Española de Medicamentos y Productos sanitarios (AEMPS), que l’empresa Lifescan ha ordenat la retirada del mercat dels glucòmetres Onetouch Verio® Pro i Onetouch Verio® IQ.

El motiu d’aquesta decisió és que l’empresa ha detectat que quan els glucòmetres detecten concentracions molt elevades de glucosa superiors o iguals a 1024 mg/dl, enlloc de mostrar el missatge de “GLUCOSA MOLT ALTA SUPERIOR A 600 mg/ml” els glucòmetres donen o bé resultats molt baixos o bé s’apaguen, cosa que podria produir un retard en el diagnòstic i el tractament d’una hiperglicèmia greu.

Així, Onetouch Verio® Pro mostra resultats molt més baixos i en el cas del Onetouch Verio® IQ l’aparell s’apaga i quan es torna a engegar entra en mode configuració requerint introduir de nou data i hora abans de poder analitzar de nou.

Cal tenir en compte que la probabilitat de presentar concentracions extremadament altes de glucosa en sang, superiors o iguals a 1024 mg/dl és extremadament baixa.

L’Agencia Española de medicamentos y productos sanitarios ha consultat la Sociedad Española de Diabetes i dóna les recomanacions següents:

Recomanacions per als pacients:

– Si disposa d’un glucòmetre Onetouch Verio® Pro i Onetouch Verio® IQ contacti amb Life Scan (tel: +34-900100228) perquè li donin la informació oportuna i li reemplacin el glucòmetre.

– Mentre no li reemplacen pot continuar utilitzant-lo, però si disposa d’un glucòmetre Onetouch Verio® Pro i observa un resultat anormalment baix quan vostè està experimentant símptomes de cansament, té molta set o orina molt, aquest resultat pot ser degut a un error en el funcionament del glucòmetre i pot ser un signe d’hiperglucèmia que requereixi atenció mèdica immediata.

– D’igual manera, si disposa d’un glucòmetre Onetouch Verio® IQ, mentre no li reemplacen pot continuar utilitzant-lo, però si aquest s’apaga inesperadament durant l’anàlisi i entra en mode configuració a l’engegar-lo de nou, pot ser un signe d’hiperglucèmia que requereixi atenció mèdica immediata.

Recomanacions per als professionals sanitaris:

– Identifiqui i mantingui en el seu poder tots els glucòmetres Onetouch Verio® Pro i Onetouch Verio® IQ i retorni’ls a través del seu proveïdor habitual.

– Comparteixi aquesta informació amb els pacients que utilitzin aquests glucòmetres i derivi’ls al telèfon d’atenció de Lifescan.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada