L’EFA considera estratègic i fonamental que el país millori la connectivitat aèria per poder atraure més turistes i inversors. Però ara com ara pensen que cal focalitzar els esforços a potenciar l’aeroport de la Seu perquè sigui més operatiu i pugui rebre vols de més enllà de l’espai Schengen abans de centrar-se en possibilitats com el d’un aeroport dins d’Andorra que no se sap encara si és viable.

El president de l’entitat, Francesc Mora, considera que s’ha de “donar suport al 100% a aquesta infraestructura perquè sigui més gran i operativa”. “Si algun dia hi hagués l’opció d’un aeroport nacional, s’hauria d’analitzar, però ara només és això, una possibilitat, mentre l’altre és una realitat”, afegeix en unes declaracions a RTVA.

En la mateixa línia, lamenta que s’hagi paralitzat l’heliport. El desenvolupament d’aquests projectes és una de les prioritats de l’EFA, que es declara preocupada pel ritme de creixement econòmic per sota del de països de l’entorn.

Sobre les negociacions per a l’acord d’associació amb la UE Mora no demana que s’aturin, però sí estudis d’impacte i més informació perquè es generi “més debat públic, social i econòmic”. Opina que “aquests costos s’han de conèixer, analitzar, divulgar i explicar als ciutadans perquè tothom ho entengui”.

Precisament el pròxim fòrum de l’EFA del mes de novembre posarà el focus en les potencialitats econòmiques de disposar d’un aeroport operatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada