L’Empresa Familiar Andorrana comparteix esmorzar amb cadascun dels candidats a cap de Govern

El candidat a cap de Govern per Demòcrates, Xavier Espot, ha estat el darrer en passar pels "esmorzars" de l'EFA (EFA)
El candidat a cap de Govern per Demòcrates, Xavier Espot, ha estat el darrer en passar pels “esmorzars” de l’EFA (EFA)

L’Empresa Familiar Andorrana (EFA) ha celebrat, durant la campanya electoral, sis esmorzars amb els candidats a cap de Govern: Andorra Endavant, Carine Montaner; Concòrdia, Cerni Escalé; Liberals d’Andorra, Josep Maria Cabanes; Acció, Judith Pallarés; PS SDP+, Pere López; i DA, Xavier Espot.

L’EFA organitza aquestes trobades des de fa més de 20 anys, les quals tenen com a objectiu conèixer els candidats i establir un diàleg directe sobre els punts que proposa cadascun d’ells per al futur del país. Per a aquestes eleccions generals s’ha elaborat un qüestionari als candidats, amb els punts principals que destaca l’EFA com a prioritaris per al futur del país, amb l’objectiu de conèixer la posició dels candidats i d’orientar el debat amb els membres de l’Empresa Familiar que participen a l’acte.

La primera candidata en assistir a aquests esmorzars va ser Carine Montaner, número 1 de la llista nacional d’Andorra Endavant, la qual va plantejar dimarts 21 de març als membres de l’EFA els punts programàtics més importants i la direcció de l’Empresa Familiar Andorrana i altres membres de l’entitat van poder preguntar sobre quines propostes té per a millorar aspectes rellevants com la mobilitat, les relacions amb Europa i l’habitatge.

Dimecres 22 de març va ser el torn de Cerni Escalé, candidat a cap de Govern per Concòrdia. Durant la trobada, el president de l’EFA, Daniel Armengol, la vicepresidenta, Susanna Roca, i altres membres assistents a l’acte van escoltar els seus punts de programa més destacats i van repassar la posició de Concòrdia pel que fa a temes com l’acord d’associació amb la Unió Europea, l’endeutament de l’Estat o la desandorranització de l’economia, entre d’altres.

Dijous 23 de març va ser moment per a Josep Maria Cabanes, candidat a cap de Govern per Liberals d’Andorra, qui va assistir a la trobada amb l’EFA i va poder explicar les bases programàtiques de la seva formació. A l’esmorzar, la directiva de l’Empresa Familiar i altres membres de l’entitat, també, van fer un repàs del posicionament de Liberals d’Andorra en aspectes com la preservació de la identitat andorrana, l’arribada de la inversió estrangera, la necessitat de salvaguardar el model institucional d’Andorra o de potenciar l’aeroport d’Andorra-La Seu i el desenclavament del país, entre d’altres.

Dimarts 28 de març va ser el torn de Judith Pallarés, candidata a cap de Govern per Acció, qui va explicar durant a la trobada amb l’EFA els punts claus del programa electoral. A l’esmorzar, la directiva de l’Empresa Familiar i altres membres de l’entitat van repassar la posició d’Acció amb punts com la despenalització de l’avortament i l’afectació que podria tenir aquesta al model institucional, entre d’altres.

Dimecres 29 de març va passar per les instal·lacions de l’EFA Pere López, candidat de la coalició PS-SDP+, qui va recordar als assistents els punts clau del programa electoral de la coalició progressista. A la trobada, la directiva de l’Empresa Familiar i altres membres de l’entitat van repassar el posicionament de la formació respecte a les negociacions de l’acord amb la Unió Europea i el pes de l’Estat en el PIB del país, entre d’altres.

Finalment, dijous 30 de març ha estat el torn de Xavier Espot, candidat a cap de Govern per Demòcrates + CC + ACO + UP + Independents, el qual ha presentat als membres de l’EFA els punts programàtics més importants i la direcció de l’Empresa Familiar Andorrana i altres membres de l’entitat van poder preguntar les línies programàtiques sobre aspectes com l’educació, l’acord d’associació amb la Unió Europea o el model fiscal, entre d’altres.

L’Empresa Familiar Andorrana (EFA) agraeix a tots els candidats l’assistència a aquestes trobades.

TOTES LES NOTÍCIES