L’empresa britànica Routenetwork, interessada a operar a l’aeroport de la Seu

route-1L’empresa britànica d’aeronàutica Routenetwork està interessada a operar a l’aeroport de la Seu d´Urgell un cop aquest tingui llicència comercial, segons han confirmat a RTVA responsables de la companyia. Aquesta empresa se suma a les dues andorranes i catalanes que ja han mostrat interès per operar des de la Seu d’Urgell.

Ara fa dos anys l’empresa ja va plantejar la creació de l’aerolínia Pyrenees AirLines, amb base d’operacions a l’aeroport alturgellenc. Segons un document de premsa del 2011, la companyia estava dirigida a turistes d’alt poder adquisitiu i viatges de negocis amb destinació al Pirineu català i Andorra. Com a potencials destinacions es preveien Barcelona, Madrid, París, Lisboa, Londres, Milà o Frankfurt. Pyrenees AirLines tenia la intenció de transportar 80.000 passatgers el primer any i generar 190 llocs de treball entorn de l’aeroport.

Segons ha confirmat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, s’estan mantenint les primeres converses amb les sis empreses interessades sobre temes com ara les característiques de navegació o altres possibles serveis complementaris, com ara la disponibilitat d’hangars o tenir una terminal pròpia.

La Generalitat de Catalunya continua treballant amb el ministeri de Foment espanyol per tenir la certificació de l’aeroport l’abril del 2014. I de fet ja estan en fase de licitació els treballs que s’han de fer a les instal·lacions, com ara la implantació d’un nou sistema de navegació, una estació meteorològica i uns equipaments per poder acollir bombers. Tot plegat per una inversió valorada en un milió d’euros.