Progressivament l´aeroport d’Andorra-la Seu va incrementant l’activitat. Una de les empreses establertes, TSA de capital cent per cent andorrà, ha iniciat els vols xàrters. L´activitat del recinte se centra, sobretot, en vols privats de les escoles de pilotatge.

Durant el 2015 es van comptabilitzar unes 2.000 operacions de vol, majoritàriament d´aeronaus de petites dimensions. Amb vista al futur, s´espera un augment d´activitat aquest any, tot i que serà a partir del 2017 quan les empreses consideren que poden començar a consolidar-la.

Una de les empreses que va apostar per implantar-se a l´aeroport va ser TSA. Disposa d´un turboreactor Cessna Citation II, amb capacitat per a 8 places, i ja ha fet quatre serveis durant el mes de juny, tots per a empreses d´Andorra.

Les destinacions han estat a Espanya, França i Itàlia i espera augmentar l´activitat durant els mesos vinents, ja que ha rebut diverses demandes interessant-se pel servei.

El cost depèn de la destinació o del nombre de places, però a títol d´exemple, un vol d´anada a Madrid, amb l´avió ple, és a dir, 8 passatgers, sortiria per uns 300 euros per persona. Cal no oblidar que es tracta d´un servei a la carta, on el client és qui estipula la data, hora i destinació del viatge.

De la seva escola de vol ja han sortit 5 pilots privats titulats i han fet 18 cursos de pilot de drons i tenen en cartera 6 més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada