mobil-empremtaDesprés dels molts debats que va suscitar el sistema de seguretat per empremta dactilar d’iPhone, ara és Android el que pretén implantar el desenvolupament en els seus dispositius.

La història de la seguretat en els dispositius mòbils no és una cosa nova. El nombre pin, el dibuix o el reconeixement facial són alguns dels invents dissenyats per cuidar la seguretat del que cada dia és més personal: el telèfon mòbil. A base de contactes, correu electrònic o notes els individus han confiat gran part de la seva informació privada als smartphones. És per aquest motiu que resulta necessari un sistema que protegeixi de manera definitiva el telèfon.

Sembla doncs que l’empremta dactilar vol ser aquest sistema de seguretat. De totes maneres les suspicàcies que l’invent genera són gairebé incomptables.

En primer lloc diferents empreses com PayPal o Lenov, estan a l’aguait del desenvolupament per poder implantar mecanismes de compra a través del telèfon intel·ligent de manera segura. Cal preguntar-se si es tracta llavors d’una necessitat dels usuaris o de certes companyies que volen dinamitzar el seu propi negoci.

Sigui com sigui el cert és que Apple i HTC ja tenen sistemes d’aquest tipus sense que les crítiques hagin desbordat a aquestes signatures. El cas d’Android, en ser el sistema operatiu per a mòbils més estès, podria ser diferent pel gran nombre d’individus als quals afectaria.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada