L’embelliment de l’avinguda Enclar i el carril bici, una realitat a finals d’any

El projecte d’embelliment de l’avinguda Enclar ja està pràcticament enllestit i es preveu que a finals d’aquest any o primers del següent sigui una realitat i la parròquia “torni a semblar la capital”, segons la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. Tota l’avinguda Enclar passarà de tenir quatre carrils a tenir-ne tres: un de pujada, un de baixada i un reversible. Es crearà un passeig de nou metres d’amplada amb jardineres i bancs, i un carril bici que s’espera que tingui continuïtat i es completi un circuit fins a Escaldes-Engordany. 

Text:Dins dels objectius que s’havia proposat la majoria comunal d’Andorra la Vella per als primers cent dies de mandat, hi havia el projecte d’embelliment de l’avinguda Enclar per convertir-la en una entrada principal a la capital, i donar-li més moviment a Santa Coloma. En aquest sentit, aquest dilluns, el conseller d’Urbanisme i Aparcaments d’Andorra la Vella, Josep Antoni Cortés, ja ha pogut mostrar algunes imatges del que es preveu que sigui la nova avinguda. Es tracta de convertir els quatre carrils en tres: un d’anada, un de tornada i un reversible, a més de fer un passeig de nou metres d’amplada, i un carril bici que tindrà continuïtat i connectarà amb Escaldes-Engordany.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha assegurat que no hi ha de moment cap avinguda amb aquesta amplada i serà un passeig “a l’estil rambla”. Segons el projecte tindrà bancs i jardineres cada 50 metres, i passos de vianants per creuar amb facilitat i reduir la velocitat a què circulen els vehicles per aquella zona.

El pressupost és de 400.000 euros, i tot i que el projecte està pràcticament enllestit, Marsol ha explicat que treballaran conjuntament amb els propietaris de la zona respectant el Pla Parcial, i confien que a finals d’any o primers del 2017 sigui una realitat.

(Text i foto: ANA)

2 comentaris

  1. Es evident que no es respectara, per part dels vehicles,el voral ciclista,donat de partida les ratlles del terra son discontinues, haurien de ser continues i el voral hauria de tindre un color determinat, a part la velicitat dels vehicles hauria de reduirse ostenciblement a traves d’algun radar, si no hi haura molts accidents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.