El projecte de divulgació científica “Pensa en Ciència” proposa per aquest divendres, 8 de març (18.30 h, a la sala de la Closeta) el taller: “L’electricitat està boja”. Anirà a càrrec de Robert Pauls, professors del Col·legi Internacional dels Pirineus. El cicle està organitzat conjuntament pel Comú de la Massana i aquest centre d’ensenyament ubicat a l’Aldosa.

Amb la filosofia de posar la cultura científica a l’abast de tothom, fa ja dues temporades es va posar en marxa el projecte, que inclou un taller al mes. La proposta, adreçada a nens i adults, està tenint una gran acceptació, ja que en totes les sessions programades han superat el centenar de participants.

Si el darrer taller va estar centrat en les matemàtiques, en aquesta ocasió l’electricitat serà la protagonista. S’aprofundirà en conceptes com què és el corrent elèctric, els circuits i la càrrega electroestàtica, a partir d’experiments soprenents: un cogombret capaç d’encendre’s com si fos una bombeta, tubs fluorescents que reaccionen amb la mà, flams que cobren vida i volen sense motiu aparent, bombetes màgiques…també veurem els efectes de passar 300.000 voltis pel cos dels voluntaris o com reaccionen els filaments de les bombetes incandescents en la seva interacció amb un microones.

En definitiva, una bona dosi d’humor i entreteniment al servei de la ciència. Aquest serà el gran experiment: demostrar que la ciència pot ser divertida.

Les sessions van adreçades a infants, a partir dels quatre anys, a joves i a adults amb curiositat i professionals de l’educació, que poden extreure idees de com presentar els continguts de les seves classes.

L’entrada és gratuïta.

Foto: Eduard Comellas