leipzig

Superfície
297,6 km2.

Població
Aproximadament, un milió d’habitants.

Ubicació
Leipzig se situa a l’est d’Alemanya, al nord-oest de l’estat de Saxònia.

Clima
El clima de Leipzig varia entre l’oceànic i el continental. En qualsevol cas, les temperatures solen ser baixes, amb una mitjana anual de 8,4 graus. Les precipitacions se solen concentrar en els mesos d’estiu.

Curiositat
Als ciutadans de Leipzig se’ls coneix amb el sobrenom de “Kaffeesachse”, que es podriu traduir com a: “saxó cafeter”, degut a què els habitants d’aquesta ciutat aprecien especialment el cafè.

Cuina
La cervesa Lepziger Gose és una especialitat autòctona de Leipzig. Alguns dels plats típics de la gastronomia són el Leipziger Allerlei (llegums amb mandonguilles de patates) i el Leipziger Lerche (postres farcides de massapà).

Leipzig és una ciutat molt interessant de visitar, on cultura clàssica, tecnologia i innovació es donen la mà. És també la ciutat de les fires i els congressos: la de l’Automòbil o la del Llibre són algunes de les més conegudes. Una visita al recinte firal mereix realment la pena.

En el centre històric podem admirar el ric passat històric, amb les cases burgeses i clars exemples del Gòtic i del Renaixement. En barri de Waldstraßenviertel podrem contemplar les construccions més destacades de l’època de màxima esplendor de la ciutat, època de la industrialització del segle XIX.

Els amants del turisme cultural i, en especial de la música clàssica, trobaran en aquesta ciutat àmplies opcions. No en va, Leipzig és una ciutat on van residir i actuar grans exponents de la història de la música, com Bach, Schumann, Wagner, Mendelssohn, entre d’altres.

El Gewandhaus (sala de concerts) és un dels recintes més importants de la música clàssica, com també ho és l’Òpera de Lepzig.

I relacionat amb la música, una altra opció és visitar la Casa de Mendelssohn, reconvertida en museu, i que conserva els mobles originals.

L’Estació central de trens, una de les més grans de tota Europa.De gran bellesa arquitectònica i important nus de comunicacions, també acull un popular centre comercial, el Hauptbahnhof-Promenaden.

A l’apartat de curiositats, comentàvem la passió dels habitants de Leipzig pel cafè. Si voleu visitar la cafeteria-restaurant més antiga d’Europa heu d’anar al Zum Arabischen Coffe Baum, que també compta amb un interessant museu.

La zona de Drallewatsch és, possiblement, l’àrea més animada de Leipzig i punt de trobada de la gent de la ciutat.

Altres llocs d’interès per visitar és el parc Ausenwald. Un dels zoos més antics d’Europa es troben a Leipzig. Com a opció d’oci podem afegir també Belantis, el parc d’atraccions de la ciutat.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada