L’eina de Youtube per combatre l’extremisme

El  terrorisme es viu a les xarxes. Això és el que els mitjans de comunicació no s’han cansat d’afirmar en els últims anys durant els quals els atemptats a tot el món han augmentat el seu espai en els telenotícies.

Semblaria que els que són reclutats per Estat Islàmic ho fan perquè un dia veuen un vídeo a Youtube i de sobte queden seduïts pel missatge dels extremistes. Traient que en realitat la prioritat hauria de ser actuar en l’arrel del problema i descobrir per què milers de joves decideixen abandonar les seves cases i unir-se a causes assassines, òbviament no podem negar que les xarxes socials estan ajudant a grups com ISIS a captar l’atenció mediàtica i dels joves.

És per aquest motiu que la idea de Youtube és abans de res encertada i gens desgavellada. La plataforma de vídeos propietat de Google ha posat en funcionament una eina mitjançant la qual redirigirà a aquelles persones que busquin continguts extremistes cap a llistes que tenen com a missió combatre les idees violentes. Aquesta eina que rep el nom de The Redirect Method ha estat desenvolupada per Jigsaw, una altra signatura de l’òrbita Google (Alphabet) i funciona mitjançant la detecció d’una sèrie de paraules clau.

Aquesta funcionalitat arriba després del pacte entre Google, Facebook i Twitter per combatre les pràctiques extremistes a la xarxa, amb la qual cosa aviat podríem veure com l’eina és introduïda en altres plataformes.

Amb tot, queda per veure el seu funcionament, aquest mètode té molts possibles detractors. Què faran els periodistes que vulguin buscar informació sobre grups terroristes per informar la població? També es reenviaran a llistes de pedagogia contra la violència?

Per Tecnonews / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES