Legalitzar la doble nacionalitat i modificar el sistema electoral per fer-lo més representatiu són dues de les propostes polítiques que avui debatran i votaran els militants del PS, que avui celebra el seu XIV congrés. Al congrés s’analitzaran 7 ponències entre les quals també hi ha una modificació dels estatuts del partit que planteja l’elecció dels candidats a cap de Govern i cònsols majors a través de primàries obertes a la ciutadania.

El Ps celebra avui el seu catorzè congrés, un congrés amb un fort contingut polític que ha d´obrir el camí per a l´elaboració del programa electoral del 2019. Entre les ponències més destacades està la referent a la doble nacionalitat. La ponència que es votarà aquesta tarda defensa la legalització de la doble nacionalitat sota el condicionant del principi d´efectivitat i de la signatura de convenis específics.

Al congrés del PS també s´ha plantejat una modificació del sistema electoral encaminada a fer-lo més representatiu i aprimar les administracions comunals. Una altra ponència proposa un canvi en els estatuts del partit per obrir-lo a la societat. Concretament vol que els candidats a cap de Govern i cònsol major siguin escollits en primàries obertes.

Avui també s’han presentat ponències per regular les incompatibilitats dels càrrecs públics, estudiar la implantació de la renda bàsica, fer una nova llei d’aigües i impulsar la reforma de les transferències i les competències comunals. En total s’han presentat 7 ponències que votaran la cinquantena de militants que han assistit al congrés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada