escola meritxell

L’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell ha iniciat aquest divendres les activitats 2015-2016 donant un nou punt de vista a la discapacitat. La doctora en ciències de l’educació, Carme Timoneda, ha realitzat una conferència sobre els processos cognitius i emocionals per tal d’entendre la discapacitat intel·lectual, ja que, “si entenem com funcionem a nivell cognitiu i emocional, podem ajudar les persones, que dins de la diferència, puguin tenir una millor qualitat de vida”.

La directora de l’EENSM, Celine Mandicó, ha fixat la remodelació de la residència l’Albó com el principal objectiu d’aquest nou cicle, que ha assegurat que presentarà novetats, tot i que no ha volgut avançar els detalls de les activitats. Des del Govern, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, i la secretària d’Estat d’Afers Socials, Ester Fenoll, han volgut donar el seu suport participant en la conferència.

 ‘La discapacitat des del punt de vista cognitiu i emocional’, ha estat la conferència inaugural de les activitats 2015-2016 de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, que ha tingut lloc aquest divendres al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. La doctora en ciències de l’educació, Carme Timoneda, ha analitzat els processos cognitius i emocionals de la discapacitat intel·lectual per poder ajudar les persones a tenir una millor qualitat de vida, ja que, segons ha explicat, “el cervell és molt plàstic i podem aconseguir el benestar de la persona, tingui les condicions que tingui”.

El nou període d’activitats de l’EENSM s’inicia amb el projecte de renovació de la residència l’Albó com el principal objectiu, a més de les diferents activitats que realitzen anualment. La directora de l’escola, Celine Mandicó, ha anunciat que hi haurà novetats, tot i que ha considerat que, “és molt aviat per anunciar-les”.

Per la seva banda, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, ha volgut estar present en aquesta conferència, per acompanyar i donar suport a l’EENSM en la seva tasca. A més, ha considerat que, “ens ha d’aportar nous coneixements per poder tractar millor la temàtica a nivell de país”. El ministre ha volgut recordar que un dels objectius del sistema educatiu andorrà és la inclusió.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada