L’EENSM impulsa el canvi d’estatus jurídic per a esdevenir una fundació privada

 L’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM) es convertirà en una fundació privada per tal de donar resposta a les necessitats d’agilitat i eficiència en la gestió del volum d’activitat i de serveis que desenvolupa per atendre els més de 565 usuaris actuals. La nova fundació s’empararà en una llei específica que ha impulsat la Junta Rectora del centre i que està elaborant el Govern a través d’un Projecte de llei que, a banda de contemplar els aspectes generals que regulen les fundacions al país, inclourà aquelles especificitats que es deriven de les característiques i l’activitat pròpia de l’escola.

Amb l’adopció de la forma jurídica de fundació l’entitat reforça i consolida l’interès social i públic que ha regit la seva activitat durant els darrers 49 anys.

Per tal de fer realitat aquest canvi, l’EENSM ha convocat una assemblea extraordinària que tindrà lloc el pròxim 29 de maig al vespre, a continuació de l’assemblea anual ordinària, durant la qual s’aprovaran els comptes i la memòria anual d’activitat. L’assemblea és l’òrgan que, segons els estatuts vigents, ha de donar llum verda a aquest procés que requereix la dissolució prèvia de l’associació. Per tal de poder acordar el canvi d’estatus jurídic es requereix, però, la presència de la meitat dels socis i el vot afirmatiu de les 2/3 parts dels presents.

Actualment, l’EENSM compta amb 632 socis als quals es va convocar, a finals d’abril, a l’assemblea ordinària que tindrà lloc a 2/4 de 10 del vespre, i a l’extraordinària que es celebrarà a partir de 2/4 de 11. Amb l’objectiu d’assolir el quòrum necessari, s’ha posat en marxa una campanya per mobilitzar els associats. La presidenta de la Junta Rectora de l’EENSM, Maria Pilar Díez ha posat de relleu que ‘la implicació dels associats en aquest canvi és imprescindible’.

La mobilització es farà a dos nivells: a nivell intern, amb una onada de trucades per tal de contactar amb cada un dels socis i confirmar la seva assistència o bé la delegació del seu vot; i a nivell extern, amb una campanya de comunicació a la premsa que es podrà veure durant les pròximes setmanes, fins el dia de celebració de les assemblees.

El canvi principal que implicarà la creació de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell serà la configuració d’un model de gestió i un organigrama més funcionals que donaran seguretat jurídica i marge de maniobra a la direcció general per tal de poder gestionar el centre de forma àgil i eficient, establint així un procés de presa de decisions que facilitarà el treball diari del centre a tots els nivells.

Un altre dels aspectes rellevants de la llei és que també permetrà consolidar el rol de l’administració en qualitat de garant de la futura Fundació i la seva activitat, finançada en la seva pràctica totalitat pel Govern d’Andorra. En aquest sentit, Maria Pilar Díez ha destacat que ‘aquest canvi d’estatus jurídic contribueix de forma decisiva a assentar la nostra missió i el nostre rol com a actor de referència i prestador de serveis de qualitat en tot allò vinculat a l’atenció a les persones amb discapacitat, vetllant pel seu desenvolupament personal i ampliant al màxim la seva autonomia amb l’objectiu de facilitar-los la seva participació en la societat i el seu desenvolupament com a ciutadans de ple dret’.

Finalment, i amb l’objectiu que el naixement de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell compti amb el suport de tots els grups polítics del Consell General, els convocarà a una reunió per tal d’explicar-los el procés de reflexió i treball previ que s’ha realitzat fins avui i que ha motivat afrontar aquest repte tant positiu com necessari assentar les bases per facilitar la projecció i el creixement de l’escola de cara al futur.

EENSM

TOTES LES NOTÍCIES