L’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM), i l’associació Andorra Lírica han signat avui la renovació de l’acord de col·laboració que van subscriure per primera vegada el mes de gener del 2018 amb l’objectiu de consolidar la música com a eina de desenvolupament personal i d’inclusió social.

Gràcies a aquest acord, una vintena d’usuaris i usuàries de l’aula de música del centre i les seves famílies han pogut gaudir de les òperes incloses dins la programació d’Andorra Lírica de la passada i present temporades, i inclús participar-hi damunt l’escenari. Això ha estat possible gràcies a la introducció de l’òpera als tallers de música del centre i tots els elements que permet desenvolupar a nivell cognitiu i pedagògic.

Des de la direcció del centre, aquesta nova perspectiva que possibilitat l’entrada de l’òpera a l’Aula de Música ha estat molt positiva, tant pel que fa a la bona comunicació que s’ha establert des d’un bon principi entre la Jonaina Salvador, directora d’Andorra Lírica, i els assistents al Taller de Música, com de l’estret treball que han desenvolupat el responsable del taller i la soprano andorrana que ha lloat la tasca prèvia desenvolupada a nivell intern per part del responsable del taller, Juli Guerrero, per tal de preparar el camí i fer més fructífer i gratificant l’experiència de les persones ateses així com el resultat final.

Per la seva banda, l’EENSM col·labora, a través del seu servei de missatgeria del servei sociolaboral, en la distribució dels díptics i cartells promocionals de cada obra als punts d’informació que formen part del seus circuits de distribució habituals.

Durant l’acte de signatura de la renovació del conveni que avui han formalitzat la presidenta de l’EENSM, Maria Pilar Díez i la directora d’Andorra Lírica, Díez ha reiterat la validesa dels objectius que inicialment van portar-los a iniciar aquest projecte: l’objectiu compartit de contribuir a la inclusió i al desenvolupament de les persones, d’una banda, i la voluntat de fer un pas endavant en la dinamització i l’ampliació del projecte musical que desenvolupa el centre a través del taller de música, posat en marxa fa tres anys gràcies al patrocini d’Andbank.

L’EENSM contribueix a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a través del model d’Atenció Integral Centrada en la Persona (AICP) el qual promou l’autodeterminació i la inclusió en la societat partint del respecte a la seva dignitat i els seus drets i preferències, així com la seva participació efectiva i la dels familiars o tutors que en són responsables. D’aquesta manera, aquest conveni sorgeix de la inquietud que els usuaris del centre tenen cap als diferents estils de música i que ells mateixos han valorat de forma satisfactòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada