L’EENSM crea el programa ‘Fent camí’ per garantir la inserció laboral dels seus joves

En el marc del procés de reorganització que s’està duent a terme a l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM), l’entitat posarà en marxa aquest setembre el programa ‘Fent camí’, destinat als joves usuaris d’entre 16 i 21 anys que finalitzen els seus estudis i s’encaminen cap al món laboral. L’objectiu és garantir-los una formació en funció dels seus “gustos i interessos”, ha explicat el director del servei d’Integració i Ocupació laboral de l’EENSM, Òscar Fernandez. Un cop acabi aquesta formació, el següent pas és el de trobar-los feina en empreses del país. Bona part del programa es finançarà gràcies a un xec de 4.862 euros que aquest dimarts al matí ha entregat la CEA, fruit del sopar benèfic organitzat el passat 17 de març.

El passat 17 de març, la CEA va celebrar amb una gala i un sopar pel seu 10è aniversari. La vetllada va tenir un caràcter benèfic, ja que el 7% dels ingressos del sopar, un total de 4.862 euros, es van destinar a l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell. Aquest dimarts al matí la CEA, de mans del seu president, Xavier Altimir, ha lliurat a l’EENSM l’import d’aquest xec. La directora de l’escola, Celine Mandicó, ha explicat que aquests diners serviran per tirar endavant un nou programa, ‘Fent camí’, destinat als joves usuaris d’entre 16 i 21 anys, “amb l’objectiu de garantir la seva inserció laboral a empreses” del país.

Aquests joves finalitzen l’etapa de l’adolescència i entren a l’edat adulta sense tenir clar sovint cap a on volen encarar el seu futur laboral. ‘Fent camí’ els ajudarà en aquest sentit, partint de dues etapes, la primera més formativa i la segona laboral, amb l’objectiu de trobar-los feina “de manera estable”, tal com ha explicat el director del servei d’Integració i Ocupació Laboral de l’EENSM, Òscar Fernàndez. L’etapa formativa oferirà als joves itineraris partint dels seus “gustos i interessos”, ha informat Fernàndez. Precisament l’import del xec de la CEA servirà per finançar l’adequació de les aules i del material necessari per als alumnes en l’àmbit “informàtic, de docència i d’equipament”. La idea és que les classes es facin fora de l’escola de Meritxell perquè els joves se sentin el més integrats possible dins la comunitat, ha plantejat Fernàndez.

Mandicó ha reconegut que fins ara hi havia mancances en aquest procés d’apropar els usuaris al món laboral, motiu pel qual el programa s’havia convertit en “una prioritat”. Es posarà en marxa al setembre, i de moment s’hi podrien intregrar una desena d’usuaris, tot i que es confia des de l’EENSM que s’hi afegeixin més.

Per facilitar el contacte amb les empreses i tancar contractes “el més ordinaris possible”, en paraules de Fernàndez, s’ha creat des del centre la figura del prospector. Des de la CEA, Altimir també s’ha ofert a ajudar l’EENSM a assolir aquestes relacions amb els empresaris. Altimir ha defensat l’alt grau d’implicació amb l’empresa que tenen les persones amb discapacitats.

‘Fent camí’ és la primera pedra de la reestructuració que es vol aplicar a l’Escola de Meritxell. Mandicó ha avançat que s’aniran produint més canvis els propers mesos, enfocats en una “atenció més centrada en la persona”.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.