Superfície

551,72 km2.

Situació

Leeds es troba a la província de Yorksh¡re, a la zona nord d’Anglaterra.

 Població

Al voltant dels 700.000 habitants.

 Clima

El clima de Leeds és el tipus oceànic. Les temperatures mínimes se situen a l’entorn dels 2 graus i es produeixen del desembre al gener. Les màximes, que coincideixen amb els mesos de juliol i d’agost, són a l’entorn dels 22 graus. Hi ha pluges al llarg de tot l’any.

Gastronomia

Leeds compta amb una oferta gastronòmica variada i de qualitat. Des de restaurants guardonats per la prestigiosa Guia Michelin fins a restaurants tradicionals de fish and chips.

La millor gastronomia de tots els continents també hi és present en aquesta ciutat.

Com arribar-hi

Leeds compta amb l’Aeroport Internacional de Bradfort, ubicat a uns 18 quilòmetres de la ciutat.

Per arribar-hi hi ha un servei d’autobús que porta fins a l’estació de tren de Leeds.

Leeds: ciutat universitària, ciutat dels negocis, ciutat de cultura, ciutat gastronòmica, ciutat de compres, ciutat d’oci… Leeds té tots els ingredients per ser un destí per tenir en compte en una escapada o com a part d’uns dies de vacances per la bucòlica regió de Yorkshire.

Centre important de la Revolució Industrial, la indústria de la llana va tenir una gran importància a Leeds. Actualment, la ciutat és un centre de negocis de gran rellevància a Anglaterra, tan sols per darrere de Londres.

El centre històric de la ciutat de Leeds s’articula a l’entorn del carrer peatonal Briggate. En aquest punt es concentren botigues, des de les de luxe fins a les de segona mà, galeries i centres comercials.

En el cas antic trobem els edificis històrics més importants de Leeds. Començant per l’Ajuntament, una construcció victoriana de gran bellesa. També podem contemplar la catedral catòlica de Santa Anna, que és la més gran de la ciutat i una de les més importants del país. El Grand Theatre també es troba en aquest entorn. Un edifici majestuós, tant a l’exterior com a l’¡nterior. Val la pena participar en les visites guiades que s’hi organitzen. Una altra opció és viure en directe alguna de les funcions que s’hi programen. A nivell cultural i artístic, també cal destacar una visita al Museu de Leeds.

També es troba en el centre de la ciutat el mercat de Kirkgate. Es tracta del més gran d’Europa, amb més de 800 parades, i el més antic d’Anglaterra. Passejar d’entre les parades de productes variats pot ser una autèntica experiència i també una excel·lent forma de conèixer més a fons la ciutat i els seus habitants.

Al nord de Leeds hi ha el Roundhay Park, amb una extensió grandiosa de zones tropicals i enjardinades, que conviden al passeig tranquil. Però si el que es vol es més ambient, a Leeds podrem trobar multitud d’animats pubs típics anglesos, lloc de reunió social per excel·lència.

També resulta recomanable una visita a l’entorn de Leeds i veure el típic paisatge verd de Yorkshire amb els típics i tranquils poblets.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada