andorra-aeternaEl director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Joan Pluma, i el responsable del projecte d’”Andorra Aeterna”, Miquel Huguet, presenten avui al Palau Moja de Barcelona, l’edició facsímil amb l’objectiu de donar a conèixer a la societat i a la cultura catalanes aquest treball documental. A l’acte de presentació hi assistiran la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert i la directora de Promoció Cultural i Política Lingüística, Montserrat Planelles.

“Andorra Aeterna” és el primer treball publicat pel projecte de La Biblioteca Impossible, que va néixer amb la missió de recuperar el patrimoni cultural del món, custodiat en arxius i biblioteques, per facilitar-ne l’accés al ciutadà, aquest projecte vetlla per transmetre l’herència del patrimoni cultural. “Andorra Aeterna”, traça la singularitat històrica d’Andorra, des de Carlemany fins a l’actualitat.

“Andorra Aeterna” consta de quaranta documents històrics cabdals reproduïts amb la fidelitat dels originals. Inclou documents com la carta de poblament de l’any 805, l’acta de consagració de la catedral de la Seu d’Urgell de l’any 839, els Pariatges de 1278 i 1288, els manuscrits del “Manual Digest” i el “Politar andorrà” del segle XVIII, i d’altres, alguns d’inèdits, amb noms de famílies andorranes en convivència amb les tecnologies més avançades i els processos d’elaboració artesanals utilitzats des de l’Edat Mitjana, per a aquesta edició.

Els documents que configuren l’obra, apart de tenir un valor extraordinari per ells mateixos, en analitzar-se de forma conjunta tal com es presenten a “Andorra Aeterna”, permeten fer un relat històric que ajuda a entendre el fet excepcional del Principat d’Andorra. També, deixen entreveure allò que milions de visitants han vingut a buscar durant segles i que un viatger romàntic va descriure de manera ben poètica com “l’ànima dels andorrans”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada