Al conjunt d’Espanya hi ha aproximadament tres milions de conductors majors de 65 anys, la qual cosa suposa l’11% del total de persones amb carnet de conduir. D’ells, el 13% perd la vida en accidents de trànsit cada any, per això se’ls considera un grup amb elevat risc al volant, sobretot quan acostumen a fer trajectes curts.

Segons els experts, a partir dels 55 anys les capacitats de la persona comencen a reduir-se, de manera que es perd visió i capacitat auditiva i es necessita més temps de reacció, cosa que pot afectar la conducció.A més, les persones de la tercera edat amb malalties cròniques acostumen a prendre fàrmacs que també poden influir negativament en la conducció. Alguns dels comportaments de més risc associats a la gent gran són la circulació a velocitat anormalment reduïda, els canvis bruscos de direcció i la conducció en sentit contrari.

Com que no hi ha una llei que impedeixi conduir a la gent gran, s’aposta perquè ells mateixos decideixin quan ha arribat el moment de deixar de conduir, cosa que ha creat un debat sobre si s’hauria o no limitar l’edat de conducció.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

2 comentaris

  1. Hay un error estadístico en la información: Es cierto que el 11% del total de personas con carnet de conducir son mayores de 65 años, pero NO que el 13% de ellos pierda la vida cada año, lo que sería una auténtica barbaridad.

    El dato real es que el 13% de los que fallecen en accidente de tráfico tienen más de 65 años.

    La información correcta se puede encontrar en: http://elpais.com/diario/2010/09/19/sociedad/1284847201_850215.html

  2. Les revisions mediques i psicotecniques s’haurien de fer mes estrictes a partir dels 65 i en cap cas conduir a partir dels 75.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada