marti-ainaEl cap de Govern, Antoni Martí, ha valorat avui els indicadors econòmics recents que indiquen una bona marxa de l’economia. En una trobada amb els mitjans de comunicació després del tradicional dinar a la casa de colònies AINA, Martí ha fet públic que el Producte Interior Brut va créixer el 2014 un 2,2%, després que el 2013 ho fes un 0,4%. Martí ha valorat que aquesta xifra –combinada amb d’altres- confirma que Andorra va agafar el camí de la recuperació després de successives davallades del PIB des del 2007.

Així mateix, Martí ha avançat la dada d’aturats del mes de juliol, que se situa –a pocs dies de tancar el registre- en 532 persones inscrites al Servei d’Ocupació, xifra que confirma la tendència iniciada el juny del 2013 i que representaria 26 mesos de reducció continuada de l’atur. El cap de Govern ha volgut destacar que la xifra d’atur del juliol, així com la del juny passat, és la millor xifra d’atur d’un mes de juliol des que el seu primer Executiu va assumir la responsabilitat de governar el 2011.

El cap de Govern ha volgut recordar, a més, que les successives disminucions de l’atur dels últims dos anys s’han vist acompanyades d’un augment del nombre d’assalariats, que va començar a créixer el gener del 2014 i que l’abril passat va registrar un increment del 2,5% respecte el mateix mes de l’any anterior.

Martí ha explicat que tot apunta que el 2015 seguiran millorant les dades d’obertura d’establiments comercials, ja que el balanç el juny passat se situava en 209 nous establiments, una xifra que fa preveure un tancament a finals d’any sensiblement millor que el del 2014, ja que el saldo del juny de l’any passat era de 129 nous establiments comercials.

El cap de Govern també ha comentat que l’Executiu elabora els pressupostos del 2016 amb una previsió de creixement per a l’any vinent al tomb de l’1,5%. Una xifra que Martí ha qualificat de “prudent”, a l’espera de l’evolució dels propers mesos.

En referència a l’execució del pressupost d’aquest any, Martí ha insistit que s’ha optat per una política de prudència, en la línia del que s’havia fet els quatre anys anteriors. En aquest sentit, dels 44,7 milions d’inversió contemplats al pressupost d’aquest any, en queden 7,4 pendents d’adjudicació i 9,3 que són objecte d’una reserva que es podria aixecar de forma parcial o general en funció de com evolucioni la liquidació pressupostària en els mesos que queden del present exercici.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada