eclipse 1

Al final, sí. Tot i els núvols l’eclipsi solar ha estat ben visible sobretot a un quart d’onze. Ha estat un eclipsi parcial en el qual la lluna ha ocultat el 70 % del sol i els efectes han estat visibles bona part del matí. S’haurà d’esperar onze anys per tornar a viure un fenomen d’aquestes característiques.

Qui més qui menys ha estat pendent del cel aquest matí. A les nou ha començat l’eclipsi solar parcial que ha durant fins a les 11. La nuvolositat, però, ha fet perillar que es pogués apreciar un fenomen molt poc freqüent. De fet, l’últim cop que la lluna va alinear-se amb el sol i va provocar un eclipsi visible a Europa va ser fa cinc anys.

Però al final, gràcies a les ulleres reglamentàries, exposar-se al sol sense el material necessari pot provocar danys irreversibles a la vista, a un quart d’onze, moment àlgid de l’eclipsi, s’ha pogut observar perfectament.

Així doncs haurem d’esperar onze anys per poder tornar a veure com la lluna ens priva durant uns instants d’una part de la llum del sol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada