Un any més la Federació catalana de cineclubs i 11 cineclubs ens adherim al DASC (Dia de l’associacionisme cultural) organitzat des de la Direcció General de Cultura popular i associacionisme

Le fils de Joseph parla sobre el fet de no assumir la paternitat i sobre la història d’una mare soltera i el seu fill adolescent. Tracta la difícil relació entre mare i fill a causa de l’absència d’un pare que el jove decideix trobar. La pel·lícula es divideix en cinc parts, que es refereixen a passatges de la Bíblia: “El sacrifici d’Abraham”, que mostra la ira de Vincent contra la seva mare i la seva falta de comprensió cap a l’absència del pare; “El Vedell d’Or”, sobre l’entorn editorial, amb els seus jocs de poder; “El sacrifici d’Isaac”, on veiem a Vincent intentant sacrificar al seu pare; “El fuster” on s’estableix una relació filial sense llaços de sang entre Jesús i Josep i, finalment, “La fugida a Egipte”, on Joseph, Marie i Vincent deixen París per a anar a Normandia.

El Barroc es converteix en un eix estructural i fa del film un gran artifici teatral. Predomina un estil sobri, les escenes estàtiques, els personatges que es limiten a estar, mirar i contemplar la bellesa que els envolta. Tot això, en un marc d’ironia i pensament on les paraules són reparadores d’ànimes turmentades. Mitjançant la incomunicació que Eugène Green ofereix la paraula fa visible la deshumanització social i la fugida de la mediocritat i l’individualisme. En paraules del realitzador, “el món pateix un enorme drama: vivim absents del present per la tecnologia i hem interromput la transmissió del passat. La societat ha perdut la memòria de la paraula, i necessitem memòria per a viure el present i per a construir el futur. En les meves pel·lícules intento oferir una consciència del present i recuperar la memòria col·lectiva”.

Una obra de pocs moviments que mostra les emocions més ocultes de les persones i ens recorda la importància de viure i sentir a contracorrent.

La FilmoXarxa és una iniciativa que es posa en marxa per ajudar a distribuir arreu de la geografia catalana un seguit de films subtitulats en català que fins ara no han trobat acollida dins dels circuits comercials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada